'Halep'te yeniden anlaşmaya varıldı'

Güncelleme Tarihi:

Halepte yeniden anlaşmaya varıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 11:43

Suriyeli muhalif bir yetkili, Halep'te yeni bir anlaşmaya varıldığını ve karşılıklı olarak ikişer köyden tahliyelerin yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Suriyeli muhaliflerden bir yetkili, Doğu Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelerden tahliyelerin tamamlanması için yeni bir anlaşmaya varıldığını bildirdi.

DOĞU HALEP'TEN TAM TAHLİYE

El Arabiya el Hadat kanalına açıklamada bulunan muhalif yetkili El Faruk Ebu Bekir, anlaşmanın, muhaliflerin elindeki iki Şii köyünden ve rejim güçlerinin kuşatmasında olan Lübnan sınırı yakınlarındaki iki kasabadan yaralıların tahliyeleri ve Doğu Halep'ten tam tahliyeyi içerdiğini aktardı.

Ebu Bekir, Şii kasabaları Fua ve Kefraya'dan kaç kişinin tahliye edileceğine dair bir bilgi vermedi.

90 KİŞİ HATAY'A GETİRİLDİ

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan tahliye edilenler arasında bulunan ağır yaralı 90 kişi Hatay'da tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkartılan ve İdlib'e getirilen yaralılardan durumları ağır olanlar Türkiye'ye sevk ediliyor.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, tahliyelerin başlamasının ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekletilen ambulanslara alınarak kentteki hastanelere kaldırılan yaralı sayısı 90'a ulaştı. Ağır yaralıların Hatay'a sevkinin devam etmesinin beklendiği bildirildi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, Halep’ten militanların tahliye edildiği operasyon sonucunda ‘ılımlı’ muhalifler ile teröristlerin birbirinden gerçekten ayrıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!