Haftalar sonra saldırdı! G7 başlarken Kiev’e füze

Güncelleme Tarihi:

Haftalar sonra saldırdı G7 başlarken Kiev’e füze
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 07:00

G7 liderlerinin Ukrayna savaşı ve artan enerji fiyatlarını ele almak için Almanya’da toplanmalarından saatler önce Rusya, Ukrayna’nın başkentini bombaladı.

Haberin Devamı

Rusya, dünyanın en kalkınmış yedi ülkesinin liderlerini Almanya’da buluşturan G7 zirvesi başlarken, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i vurdu. Yaklaşık 3 haftadır saldırıya uğramayan kente 14 roket atıldı. Füzelerden biri sivil apartmana isabet etti. Binada sıkışıp kalanları kurtarma çalışmaları saatlerce devam ederken, binanın en üst üç katında yangın çıktı. Apartmandan kurtarılan yedi yaşında bir kız çocuğu dahil 4 yaralının hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Füzenin asıl hedefinin, sivil yerleşim yakınlarındaki silah üretim tesisi olduğu sanılıyor.

BIDEN: BARBARLIK

Saldırı, dün Almanya’nın Bavyera Alpleri’ndeki Elmau Kalesi’nde G7 zirvesi ile başlayan ve 28-30 Haziran’da İspanya’nın Başkenti Madrid’de NATO toplantısı ile devam edecek liderler buluşmaları öncesine rastlıyor. G7 masasında ana gündem maddeleri Ukrayna savaşı ve enerji krizi. G7 etkinliğine katılmak için geldiği Almanya’da ABD Başkanı Joe Biden, dünkü saldırı için “Daha fazla barbarlık” nitelemesini yaptı.

Haberin Devamı

Haftalar sonra saldırdı G7 başlarken Kiev’e füze


RUSYA’YA ALTIN YASAĞI

Biden, Rusya’ya karşı “birlikte durmalıyız” derken, G7 liderleri Rusya’dan altın alımını yasaklayacaklarını duyurdu. ABD’ye göre altın, Rusya’nın en büyük ikinci ihraç malı ve Putin yanlısı oligarkların önemli bir gelir kaynağı. Rusya, 2020’de dünya altın ihracatının yüzde 5’inden tek başına sorumlu olurken, bunun tamamına yakını G7 ülkelerine satılmıştı.

Haftalar sonra saldırdı G7 başlarken Kiev’e füze

ŞOYGU İLK KEZ CEPHEDE

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna’da işgal edilen topraklarda görev yapan Rus birliklerini ilk kez ziyaret etti. Rusya Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı videoda Şoygu, önce komutanlardan bilgi alırken, ardından ise bazı askerlere cesaret nişanı takarken görülüyor. Video sosyal medyada “Şoygu savaşın başından beri ilk kez Ukrayna’ya gitti” diye paylaşılırken, Bakanlık da “General Şoygu, komutanlardan mevcut konumlarında sahadaki son duruma dair bilgi aldı” açıklamasını yaptı. Bu arada Kiev yönetimi, doğudaki Lugansk bölgesinde yer alan Severodonetsk’in tümüyle Rusya’nın kontrolüne geçtiğini kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!