Güvenlik kamerası suçu önler mi, teşvik mi eder

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik kamerası suçu önler mi, teşvik mi eder
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 09:46

Berlin’de geçen hafta Noel pazarına TIR’la yapılan terör saldırısının ardından ülkede alınacak önlemler konusunda kamuya açık alanlara güvenlik kameralarının yerleştirilmesi tartışmaları başladı. CDU ve CSU’lu siyasetçilerin teröre karşı önlem olabileceğini düşündüğü güvenlik kameralarına, hukukçular tam tersi gerekçeyle karşı çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, halka açık alanların kameralarla izlenmesine karşı çıkan Berlin eyalet hükümetinin, bu tutumunu acilen gözden geçirmesini istedi. Maiziere, ‘tehlikeli’ oldukları varsaydıkları kişilerin sürekli izlenmesi için yeterli yasal imkanların bulunmadığını belirterek, kamuya açık alanların kameralarla izlenmesinin suç olaylarıyla mücadeleye önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

STROBL: CAYDIRICI ETKİSİ VAR

Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Thomas Strobl, halka açık alanların kameralarla izlenmesinin sadece suçların aydınlatılmasına yardımcı olmadığını, aynı zamanda caydırıcı etkisinin de bulunduğunu ifade etti.

CSU DAHA FAZLA KAMERA İSTEDİ

Hükümetin küçük ortağı CSU, gelecek ay yapılacak toplantıda kabul edilmesi için hazırladığı tasarıda, tren istasyonlarının, alışveriş merkezlerinin ve spor tesislerinin daha fazla kameralarla izlenmesini istedi.

Haberin Devamı

BERLİN: SORUŞTURMAYI BEKLEYELİM

Berlin Eyaleti İçişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Pallgen, söz konusu taleplerden önce saldırıya ilişkin soruşturmanın sonucunun beklenmesi gerektiğini belirterek, şimdilik kamuya açık alanların kameralarla izlenmesi konusunda onay vermedi. 

HAKİMLER BİRLİĞİ KARŞI ÇIKTI

Alman Hakimler Birliği Başkanı Jens Gnisa da terörle ve suçlularla mücadelede kameraların caydırıcı etkisi olacağına kuşkuyla yaklaştığını söyledi. Bazı suçların kameralarla takip edilerek engellenemeyeceğini ifade eden Gnisa, bunun, terör saldırılarını muhtemelen teşvik edebileceğini savundu. Gnisa, terör saldırısını geniş kitlelere görünür kılmak için saldırganların özellikle kameralarla izlenen yerleri seçebileceklerini ileri sürdü. Kamera kayıtlarının bazı suçların daha kolay aydınlatılabileceğine yardımcı olabileceğine işaret eden Gnisa, ancak kameralarla izlenmenin çok sayıda suçsuz insanın özgürlüğünü kısıtlayabileceğinden bunun ölçülü olup olmadığına bakılması gerektiğini kaydetti.

FEDERAL HUKUKÇULAR DA İSTEMİYOR

Federal Hukukçular Birliği’nden yapılan açıklamada da daha fazla kameraların güvenliği artırmadığı belirtildi. Sokak lambası direğine takılan kameranın terörle mücadele için uygun olmadığı ifade edilen açıklamada, güvenlik alanında var olan imkanların daha fazla kullanılması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!