Güney Afrika polisi her yerde onu arıyor

Güncelleme Tarihi:

Güney Afrika polisi her yerde onu arıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 29, 2010 00:00

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrinde "Panjo" isimli bir Bengal kaplanı dün veterinere götürülürken kamyonetteki kafesinin kilidini kırıp kaçtı. Güvenlik güçleri 140 kilogram ağırlığındaki 17 aylık kaplanı bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

Johannesburg’un 40 kilometre doÄŸusundaki Springs kasabası yakınlarında kaçan Panjo'nun sahibi Rose Fernandes adlı kadın, kaplanın kafesinin kilidini kırmayı nasıl baÅŸardığını bilmediÄŸini söyledi.   Â

Fernandes, Panjo'nun üç gün yemek yemeden dayanabileceğini belirtirken, "Üç günden sonra ya ölür ya da öldürmeye başlar" diye konuştu.

Panjo’nun insanlara alışık olduğunu da sözlerine ekleyen Fernandes, kaplana rastlayanların ona "bir köpekmiş gibi" davranmalarını ve ellerine bir çubuk alıp, yüksek sesle "Hayır" diye bağırmalarını tavsiye etti. Sahibi, Panjo'ya et, özellikle de tavuk eti verilmesinin de kaplanın mutlu olmasını sağlayacağını belirtti.

Kaplanı bulmak amacıyla helikopterle çevreyi tarayan polis ise kaplanın uysal tabiatından Fernandes kadar emin olmadıklarını belirterek, halktan, kaplanın kaçtığı karayolunun etrafından geçerken dikkatli olmalarını ve bir şey görürlerse yetkililere haber vermelerini istedi.

Haberin Devamı

"KAÇARSANIZ ÖLDÜNÜZ DEMEKTİR"

Johan Van der Walt isimli kaplan eğitmeni de vatandaşlara Panjo'yla karşılaşmaları halinde oldukları yerde durmalarını söyledi. Walt, "Kaçarsanız öldünüz demektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!