Güney Afrika’da Atatürk’e övgü

Güncelleme Tarihi:

Güney Afrika’da Atatürk’e övgü
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2005 02:04

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin eski Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın Atatürk Barış Ödülü’nü almayı reddetmesi hafızalarda yerini korurken, şu anda Devlet Başkanı Yardımcısı olan Jakop Zuma, önceki akşam Başbakan Tayyip Erdoğan onuruna verdiği yemekte Atatürk’e övgüler yağdırdı.

Zuma Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözüne vurgu yaptı. Erdoğan da, Özgürlük Anıtı’nda yazılı olan ‘Özgürlüğün bir bedeli vardır’ sözünden çok etkilendiğini belirterek, ‘Güney Afrika’dan öğrendiğim en güzel şeylerden biri de bu söz’ dedi. Erdoğan, dün yasama başkenti Cape Town’a geçti. Erdoğan, önce Güney Afrika Parlamentosu Başkanı Baleka Mbete ile görüştü. Erdoğan, daha sonra Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Thabo Mbeki tarafından kabul edildi. Erdoğan, ardından Türk ve Güney Afrikalı işadamlarının düzenlediği ‘İvme İçin Ortaklık’ konulu toplantıya katıldı. Erdoğan konuşmasında ‘Türk ekonomisi taviz vermeden uygulamakta olduğu ekonomik istikrar programı sayesinde bugün yeniden eski gücüne kavuşmuştur’ dedi.

Özgürlük topuzu

BAŞBAKAN Erdoğan Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Cape Town Meclisi’ne gitti. Erdoğan Parlamento Başkanı Baleka Mbete ile görüştü. Meclis’teki ‘Özgürlük Topuzu’nu ise bakanlar Beşir Atalay, Kemal Unakıtan ve Binali Yıldırım, milletvekili Egemen Bağış’la incelediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!