Günay’dan Názım’a kırmızı-beyaz güller

Güncelleme Tarihi:

Günay’dan Názım’a kırmızı-beyaz güller
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2008 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün Rusya’nın başkenti Moskova’da, Novo-Deviçi Mezarlığı’nda yatan Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret etti.

3 Haziran 1963 yılında ölen ünlü şair için dua edip mezarına kırmızı-beyaz güllerden oluşan bir demet koyan Günay "İçimde vasiyetini gerçekleştirememiş olmanın burukluğu var" dedi.

Günay, mezarlığa Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent ile birlikte gitti. Günay, Nazım’ın mezarının Türkiye’ye getirilmesi konusunda şunları söyledi: "Nazım Hikmet öleli 44 yıl oldu. Bu 44 yılın bir bölümü soğuk savaş dönemiydi. Ama 1990’dan bu yana 17 yıl geçti. Son 17 yıl içinde de sözde tırnak içerisinde demokratik sol, sosyal demokrat halkçı partilerin temsilcileri Kültür Bakanlığı’nda çok uzun süre görevde bulundu. Ama üzüntüyle gördüm ki bu konuyla ilgili yapılmış, resmiyete intikal etmiş girişim yok. Ne Rusya’ya başvuru, ne aile ile görüşme. Biz somut bir girişim başlatacağız. Nazım Hikmet’in kızı ile bir vesileyle görüşmek istiyorum. Bundan sonra somut bir sonuç elde edene kadar bu konuyla ilgili konuşmayacağım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!