Guardian Türkiye'den Suriye'ye savaşmaya giden gençleri yazdı

Güncelleme Tarihi:

Guardian Türkiyeden Suriyeye savaşmaya giden gençleri yazdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 10:18

İngiliz Guardian gazetesinde bugün Türkiye'den Suriye'ye savaşmaya giden gençler ve ailelerinin durumuyla ilgili ilginç bir haber yer aldı.

Haberin Devamı

Gazetenin İstanbul muhabiri Constance Letsch'in imzasını taşıyan haberde Adıyamanlı Fatih Yıldız'ın oğullarının peşinde Suriye'de yaşadıklarıyla ilgili anlattıkları aktarılıyor.

Haberde Letsch'in ifadeleri şöyle:

Fatih Yıldız'ın bir El Kaide komutanına gidip iki oğlunun hayatı için yalvaracağı ölse aklına gelmezdi. Bir hafta boyunca Suriye'nin kuzeyindeki enkazların arasında evlatlarını arayan emekli devlet memuru Yıldız Guardian'a "Yemin ediyorum elimde bir silah olsa o herifi vururdum" dedi. Asıl sorun Trabzonlu bir Türk olan komutanın Yıldız'ın oğullarını neden geri istediğini anlayamamasıydı. Oğullarının izini Halep'teki bir kampta bulan Yıldız'a "Onlar buraya şehit olmaya geldiler" diye bağırdı. "Sen kafir misin de bunu onların elinden almaya çalışıyorsun? Onlar cennette ödüllendirilecekler."

Haberin Devamı

Yıldız'ın öfkesi büyürken 20 militan da Kalaşnikoflarını ona doğru yöneltti. Yıldız, "Rehberim arada olmasa beni öldürürlerdi" dedi.

SADECE TÜRKLER DEĞİL
Ancak habere göre Yıldız, ikisi de 20'li yaşlarında olan oğullarını ne görebilmiş ne de onlarla konuşabilmiş.

Yıldız El Kaide'yle birlikte savaşanlar arasında Türklerin yanısıra, Çeçenler, Cezayirliler, Libyalılar ve Avrupalıların da olduğunu belirtiyor.

Guardian, Fatih Yıldız'ın şu sözlerini de aktarıyor: "Halep'te konuştuğum birçok kişi bana Esad'ı bu savaşçılara tercih ettiklerini, bu grupların hayatı onlar için cehenneme çevirdiğini söyledi."

BU DA DİYARBAKIRLI BİR BABANIN HİKAYESİ
Diyarbakırlı Ali Kara da fabrikada çalışmaya gideceğini söyleyerek evden ayrılan oğlunun, önce izini kaybettiğini, aylar sonra da bir arkadaşından oğlunun Suriye'de "şehit" olduğunu öğrendiğini anlatıyor.

Gazete Türkiye'nin Suriye'de faaliyet gösteren radikal İslamcı örgütlere "destek vermesi veya bu faaliyetleri görmezden gelmesinin" giderek daha fazla tepki çektiğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!