Göçmenler Almanya’nın zenginliği

Güncelleme Tarihi:

Göçmenler Almanya’nın zenginliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 15:08

Göçmen kökenli öğrencilere burs ve kılavuzluk imkanı sunan Almanya Uyum Vakfı’nın ‘Kendi Yolunda İlerle’ programının Berlin’de düzenlenen etkinliğinde konuşan eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye’yle ilişkilerin düzelmesini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Uyum Vakfı, göçmen kökenli öğrencilere ‘Geh Deinen Weg’ (Kendi Yolunda İlerle) programıyla burs ve kılavuzluk hizmeti sunuyor. Gençlere bursun yanında toplumun ileri gelenleri, öğrenimleri boyunca yol gösteriyor, yardımcı oluyor, kılavuzluk yapıyor. Uyum Vakfı’nın Berlin’de düzenlediği ‘Renklilik, Açıklık ve Diyalog Akşamı’nda konuşan Vakıf Başkanı eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye Almanya arasındaki ilişkilerin bir an evvel düzelmesini arzu ettiğini söyledi. 

Toplantıya katılan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ı, “Dostumuz Türkiye’nin Büyükelçisi’ni ayrıca selamlıyorum” sözleriyle selamlayan Wulff, “İlişkilerin hızla düzelmesini diliyorum” dedi. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de “Dostum Gül” diye bahseden Wulff, Gül’ün “Almanya’daki Türkler aksansız Almanca konuşmalı” dediğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Göçmenler Almanya’nın zenginliği

GÖÇ REFAH YARATIR
Göçmen kökenlileri Almanya’nın zenginliği olarak niteleyen Wulff, Fatih Akın’ın dünyaca tanınmış yönetmen, Navid Kermani’nin en tanınmış yazar, Helene Fischer’in de en tanınmış pop sanatçısı olmalarının bu zenginliğin en güzel delilleri olduklarını söyledi. “Bazıları çukurları kapatmak yerine açmak istiyor” diyen Wulff, düşmanlığın en yoğun olduğu yerlerde yabancı yaşamadığına dikkat çekti. Göçün refah yarattığını vurgulayan Wulff, insanların elbette önce kendi ülkesini şekillendirmesi gerektiğini belirterek, “Ama buna imkan yoksa, onlara yeni vatan sunulmalı. Yeni vatan bulanların da iki vatan duygusu taşımalarını anlayışla karşılamalı” dedi.

Göçmenler Almanya’nın zenginliği

YAŞADIKLARINI ANLATTILAR
Hürriyet Gazetesi’nin de desteklediği Uyum Vakfı’nın Kendi Yolunda İlerle akşamına kılavuz olarak Aile ve Gençlik Bakanı Katarina Barley, Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Bild Gazetesi Yayın yönetmeni Tanit Koch da katılarak, panelde rehberlik yaptıkları öğrencilerle yaşadıkları diyalogları anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!