Göbek dansözlerinde top göğüslerin sırrı

Güncelleme Tarihi:

Göbek dansözlerinde top göğüslerin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 12:14

Evinin önünde suikaste kurban giden Beatle John'ın anısına kurulan ''Çilek Tarlası''ndan Dakota'ya bakıyorum. John Lennon ve karısı Yoko Ono'nun oturduğu bina, bilim-kurgu filmlerindeki yapılara benziyor. John öleli 30 yıl olmuş oysa anılarımda hala yaşıyormuş gibi canlı.

Haberin Devamı

Aralık zalim bir kış ayı. Lennon 8 Aralık'ta öldürüldü, Beatle George  Harrison Aralık'tan bir gün önce vefat etti. İnsanların kitle katliamına yol gösteren bazı ''Baba''lar da son Aralık'tan canlı çıkmadılar. Kim bu 'Baba'lar? Aklınıza hemen İtalyan Mafia'sı gelecek. Oysa aralarında mafia sözcüğünü bilen olmasa gerek. Bunlar '' Bomba Babaları.''

Atom bombasının babası Robert Oppenheimer, Hidrojen bombasının Edward Teller, Nötron'un babası Samuel Cohen, Dinamit'in babası Alfred Nobel. Nötron'u keşfeden Cohen, dinamiti keşfeden Nobel, Aralık'ta vefat ettiler. Fizik bilimcisi bomba babaları hayatlarını kitle imha silahlarını oluşturmaya adamışlardı. İki atom bombası ile 2. Dünya Harbi'nde Japonya'nın teslim bayrağını çekmesini sağlayan grubun daha sonra oluşturduğu beyin takımının lideri ise Albert Wohlsetter idi.

Haberin Devamı

Wohlsetter yerkürenin ilk nükleer silah stratejisti idi. Önemli üniversitelerde hocalık yapan Wohlsetter'in öğrencileri arasında Irak Harbi'nde Türkiye'ye karşı sert tavır takınan ABD Savunma Bakanı Müsteşarı Paul Wolfowitz, Karanlıklar Prensi lakaplı Richard Perle, Amerika'nın BM nezdinde büyükelçisi Afgan kökenli Zalmay Khalilzad vardı. Eşi Roberta da tarihçiliği yanısıra entelijans uzmanıydı.

Küba füze krizinde Başkan J.F. Kennedy'ye danışmanlık yapan nükleer stratejist Richard Nixson dahil dört başkanın danışmanlığnı yaptı. Reagan'dan ülkenin en büyük ödülü ''Hürriyet Madalyası'nı aldı, Stanley Kubrick'in nükleer harbi içeren ''Dr. Strangelove'' filminin ilham kaynağı oldu. Aralık 1913'de doğdu, Ocak1997'de öldü.

Wohlsetter tek çocuğu Joan'ın ısrarıyle benimle görüşmeye razı oldu. Beverley Hills tepelerindeki evinde ziyaret ettiğim nükleer stratejist, devlet sırrı olarak çok şey biliyordu. Gazetecilerle görüşmediği gibi ev adresini de bilen yoktu. 3. Dünya Harbi'nin eşiğinden dönüldüğü Küba ablukasında Türkiye'deki Amerikan füzelerinin Ruslarla pazarlığını ayrıntıya girmeden anlattı.

Önemine rağmen Joan Wohlsetter'i babasından ilginç buldum. Bir yakın arkadaşım ABD başkanlarının danışmanı olan babasının dünya siyasetinde önemine karşın kızının New York'ta Orta Doğu'luların gittiği lokantalarda göbek dansı yaptığını söylemişti. İlginç bir röportaj olacağı düşüncesiyle temas kurup Divan lokantasında randevu verdim. Türk sahibiyle sohbet ederken kapıda ince, uzun genç bir kız belirdi. Yaklaşıp 'Joan?' diye hitap ettim, uzunca bir kahkaha atıp ''Evet'' dedi. Bir masaya oturduk. Tepeden aşağı kısaca süzdükten sonra '' Gördüğüm oryantel dansözler hep büyük göğüslüydü.'' deyince yeni bir kahkaha daha. Ardından ''Bizdekilerin çoğu Kleenex (kağıt mendil) kızlaarı.'' Ne demek, dememe kalmadı devam etti:'' Göbek dansını çok seviyorum. Yeni başladığım yıl sonunda bir malul gaziler gecesine davet edildim, bir grup oryantal dansözle. Kuliste perde arkasından benden önce sahne alanları seyrediyordum yeni figürler öğrenmek için. Ön masada yaşlı bir erkek, karşısında dans eden kızı izlerken burnu akmaya başladı. Durumu gören dansöz sütyeninden ince kağıt mendiller çıkartıp adama verdi. Fazla çıkarmış olmalı ki bir göğsü balon gibi söndü. Küçük göğüslü dansözlerinin mendille göğüs büyütmesi hayli yaygın.''

 Joan merak saldığı Japonca'yı da öğrenip bir Japon firmasında çalışmaya başlamıştı. Hayatımda onun kadar çok kahkaha atan insanla da karşılaşmadım. Joan Wohlsetter dışında profesyonel göbek dansözü olan ABD başkanları danışmanı kızları olduğunu sanmıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!