Gençlik iksiri bulundu mu?

Güncelleme Tarihi:

Gençlik iksiri bulundu mu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 22:53

HOLLANDA’nın Erasmus Üniversitesi Tıp Merkezi’nde geliştirilen bir ilaçla farelerin bazı organlarının yaşlanma süreci geri çevrildi.

Haberin Devamı

 İlaç farelerin tüylerini yeniden çıkartırken, kuvvetlerini artırdı, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını düzeltti. Araştırmayı yapan ekip, şimdi bir dizi güvenlik testinden sonra aynı ilacı insanlar üzerinde denemeyi hedefliyor. Çalışma, vücudun, bölünme yeteneğini kaybetmiş yaşlı hücrelerden arındırılmasını temel alıyor. İnsan yaşlandıkça, hücrelerde hasar oluşuyor ve bu hasar, belli bir süre sonra tamir edilemez hale geliyor. Bu aşamada hücreler ya kanserleşiyor, ya kendi kendini yok ediyor ya da hücresel yaşlanma denen yarı faal duruma geçiyor.

TÜMÖRLÜ HASTALARDA DENENECEK

Son çalışma, ilk kez, yaşlanmanın geciktirilmesinden ziyade, doğrudan tersine çevrilmesinin mümkün olabileceğine işaret ediyor. Çalışmada kullanılan peptid molekülü bu hücreleri hedef alıyor. Şimdi güvenlik testleri kapsamında ilacın agresif bir beyin tümörü türü olan “Glioblastoma multiforme” hastalarında denenmesi planlanıyor. Peptid molekülün bu hastalık için muhtemel bir tedavi yöntemi olabileceği belirtiliyor. 

BAKMADAN GEÇME!