Gazze'de en kanlı gün

Güncelleme Tarihi:

Gazzede en kanlı gün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 09:45

Gazze'de İsrail saldırıları başladığından bu yana en kanlı gün yaşandı. Şecaiye bölgesinde katliama neden olan bombardımanda 65 kişi yaşamını yitirdi, 288 yaralı var. İsrail ordusundan akşam saatlerinde yapılan açıklamada da sadece bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde ise, 1 İsrail askerini esir aldıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bu rakam yıllardır süren çatışmalarda İsrail'in bir günde yaşadığı en büyük kayıp olarak tarihe geçti. İsrail kara operasyonu başlattığı tarihten itibaren 18 askerini kaybetti.

Dün akşam saatlerinden bu yana yoğun bombardıman altındaki Gazze’nin Şecaiye bölgesinden binlerce Filistinli kaçmaya başladı. 13'üncü gününe giren operasyonda ölen Filistinlilerin sayısı 420'ye ulaştı.

GAZZE'DE KANLI PAZAR- FOTO GALERİ

AFP muhabirinin bölgeden bildirdiği habere göre Şecaiye'de ağır bombardımanın ardından sokaklarda ölülerin artması üzerine panikleyen halk, bölgeyi terk etmeye çalışıyor.

Yoğun ateş nedeniyle ambulansların giremediği bölgede çok sayıda yaralının mahsur kaldığı ve tedavi göremediği gelen bilgiler arasında.

Gazzede en kanlı gün
Filistin Devlet Başkanı Abbas, 3 gün yas ilan etti



SAVAŞ UÇAĞI EVİ VURDU: 6 ÖLÜ

Öte yandan akşam saatlerinde İsrail savaş uçağının, Gazze'de bir evi hedef aldığı saldırıda, ilk belirlemelere göre, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10'dan fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

İSRAİL ASKERİ ESİR ALINDI

Gece geç saatlerde ise Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 1 İsrail askerini esir aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Gazzede en kanlı gün

Gazze'de bir hastanede yakınlarından haber almayı bekleyen bir Filistinli. (Foto: Reuters)

Gazzede en kanlı gün
Şecaiye'de bombardıman dehşeti

NETANYAHU: GEREKEN NEYSE YAPACAĞIZ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu CNN’e verdiği röportajda “Gazze’de güvenliğin ve huzurun tesis edilebilmesi için yapılması gereken neyse onu yapacağız” dedi.

Tünellerin yok edilmesi için başlatılan operasyonun ne kadar daha süreceği sorulan Netanyahu, “süratli bir şekilde” bitireceklerini ifade etti.

İsrail Başbakanı aynı zamanda Hamas’ı Filistinlileri insan kalkanı olarak kullanmakla suçladı.

İSRAİL ATEŞKESİ ÖNCE KABUL ETTİ SONRA BOZDU
Hamas'ın kabul ettiği Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması" için önerdiği iki saatlik ateşkes teklifinin İsrail tarafından da kabul edildiği bildirildi. Bu haberin üzerinden yarım saat geçmeden İsrail, Hamas’ın “ateşkesi bozduğu"nu gerekçe göstererek Gazze’yi yeniden bombalamaya başladı.

Haberin Devamı

FİLİSTİNLİ KAMERAMAN YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail'in yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'nin Şecaiye bölgesinde hayatını kaybeden arasında bir gazetecinin de bulunduğu öğrenildi. AFP'nin haberine göre Filistinli kameraman Halid Hamad saldırılarda hayatını kaybetti.

Gazzede en kanlı gün

Saldırılarda yaşamını yitiren kameraman Hamad'ın bu fotoğrafı Twitter'da paylaşılıyor.

Aynı zamanda İsrail ordusu Gazze'de bir ambulansı hedef aldı ve bir sağlık görevlisi öldü.

BAN Kİ-MOON VE MAHMUD ABBAS KATAR'A GELDİ
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Doha'ya geldi.

BM Genel Sekreteri Ban, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurmak için bölgede çıktığı tura Katar'dan başladı. Ban'ın Katar temaslarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Dışişleri Bakanı Halid el-Attiye ile bu akşam ortak basın toplantısı düzenleyecekleri bildirildi.

Arabuluculuk çalışmalarıyla tanınan ülke Norveç'in Dışişleri Bakanı Borge Brende de, iki günlük ziyaret için bugün Katar'a geldi. Brende'nin, Attiye ile Gazze konusunda görüşmeler yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, ateşkes sağlanması için gerçekleştirdiği Mısır ve Türkiye gezilerinden sonra bugün Doha'ya ulaştı.

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere Katar'dan bu sabah Kuveyt'e gitmişti.

Gazzede en kanlı gün
ASIL SAVAŞ YERİN ALTINDA

KASSAM:14 İsrail ASKERİ ÖLDÜRDÜK

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

İsrail ordusundan akşam saatlerinde yapılan açıklamada sadece bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Gazzede en kanlı gün
HAMAS İKİ İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!