Gazze’de sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Gazze’de sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 00:00

İsrail ordusunun yakıcı beyaz fosfor mermilerini kullanmayı sürdürmesi, insan hakları örgütlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İsrail birlikleri dün Gazze şehrine biraz daha girdi.

Gazze'de son 48 saat

İKİ haftada 275’i çocuk yaklaşık 900 Filistinli’nin ölümüne neden olan Dökme Kurşun Operasyonu dün Gazze şehrinin içlerine doğru yayılsa da, İsrailli yetkililer harekatın bitmek üzere olduğunu ilk kez dillendirdiler. İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, "BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes çağrısı bizi rotamızdan çıkarmadı. Kara harekatını ve tüm operasyonu bitirmeye çok yakınız" dedi. Başbakan Ehud Olmert de, koydukları hedefe çok yaklaştıklarını, "sabır ve kararlılıkla" bu hedeflere de yakında ulaşıp harekatı noktalayacaklarını bildirdi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, operasyonla birlikte "diplomatik kanalları incelemeyi de sürdürdüklerini" açıkladı. Üst düzey danışmanı Amos Gilad’ın Kahire’de ateşkes görüşmelerini sürdürdüğünü hatırlatan Barak, "İki durum arasında bir çelişki yok" diye konuştu. Hamas, İsrail operasyonu durmadan ateşkes imzalamayı reddediyor. Öte yandan İsrail’in kara harekatına başladığı günden beri en şiddetli çatışma dün yaşandı. Hamas militanları Gazze Şeridi’ndeki bir İsrail askeri koluna pusu kurdu. 10 militan ve 2 İsrail askeri öldü. İsrail ise bugüne dek 550’den fazla Hamas militanını öldürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

BÖYLE VURUYORLAR

Elçiliklere sığınıyorlar

İsrail, bazı Hamas liderlerinin yabancı ülke elçiliklerine saklandığını öne sürdü. "Hamas liderleri ve silahlı kanadı, sığınaklarda, hastanelerde ve yabancı misyonlarda saklanıyor" diyen İsralli Bakan Oved Yehezkel, ülke adı vermedi. Çok az ülkenin Gazze’de temsilciliği var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!