Garip Öyküler – Lanetli çiftliğin 100 yıllık gizemi

Güncelleme Tarihi:

Garip Öyküler – Lanetli çiftliğin 100 yıllık gizemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 12:47

Üzerinden yaklaşık 100 yıl geçti ancak o gizemli cinayetin sırrı çözülemedi. Cinayetin ardından yüze yakın kişi dinlendi. Ancak hiç kimse suçlanamadı. İşin garip tarafı 6 kişinin öldürüldüğü cinayete ilişkin ortaya atılan iddialardı. Bu kan donduran iddialara göre cinayetin işlendiği çiftlik periliydi. Bu hafta Garip Öyküler rotasını Almanya’ya çeviriyor ve  bu gizemli cinayetin ayrıntılarını gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Garip Öyküler – Lanetli çiftliğin 100 yıllık gizemi
Olay Almanya’nın Münih kentinin 70 kilometre kuzeyinde bulunan Hinterkalfeck adındaki kasabada yaşandı. 31 Mart 1922 gecesi tarihe karanlık bir gizem olarak not düşülecekti.

O gece Hinterkalfeck’teki çiftlikte, bir çiftlik sahibi, eşi, kızı, iki torunu ve evin hizmetçisi kazmayla katledildi. İşin ilginç yanı bu cinayeti işleyen ya da azmettirene ilişkin hiçbir somut kanıt bulunamadı.

CİNAYETTEN BİR KAÇ GÜN ÖNCE...

Çiftliğin sahibi Andreas Gruber cinayetten bir kaç gün önce komşularına ormandan çiftliğe uzanan ayak izleri gördüğünü ancak kime ait olduğunu bulamadığını söyledi. Öte yandan Gruber, çiftliğin ahır kısmında kendisine ait olmayan gazete parçaları bulunduğunu söyledi. Çiftliğin anahtarlarının da cinayetten bir kaç önce ortadan kaybolduğu söylentiler arasındaydı. Ancak tüm bu şüpheli gelişmeler nedense polise bildirilmedi.

Haberin Devamı

“BU ÇİFTLİK PERİLİ”

Cinayetten altı ay önce çiftliğin hizmetçisi buranın ‘perili’ olduğu gerekçesiyle kaçarak çiftlikten ayrılmıştı. Cinayetin işlendiği günün yeni hizmetçinin çiftliğe vardığı gün işlenmesi olayı giderek gizemli hale getiriyordu.

Garip Öyküler – Lanetli çiftliğin 100 yıllık gizemi

CİNAYET GECESİ NELER YAŞANDI?

Çiftlikteki gizemli cinayetin işlendiği gecenin üzerinden yaklaşık 100 yıl geçmesine rağmen olay tam olarak aydınlatılamadı.  Cinayeti işleyen ya da işleyenler çiftlik sahibinin kızı, torunları ve yeni gelen hizmetçi yataklarında uyurken katledildi.

Ertesi gün komşularından haber alamayan diğer çiftliktekiler olay yerine vardıktan sonra korkunç bir manzarayla karşılaştılar. Zira çiftlikte yaşayan herkes vahşice öldürülmüş, kafaları kesilmişti.

Cinayetler kazmayla işlenmişti. Olay yerinde parmak izi veya herhangi bir somut kanıt da bulunmuyordu.

CİNAYETİN 100 ŞÜPHELİSİ

Cinayete ilişkin soruşturmayı yöneten dedektif Georg Reingruber yaklaşık yüz şüpheliyi sorguladı. Ancak hiçbir sonuç elde edilemedi. Yıl 2007’ye geldiğinde Almanya’da kriminoloji eğitimi alan bir grup öğrenci gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanarak yeniden davayı araştırmaya başladılar. Ancak cinayetin üzerinden yıllar geçmesi nedeniyle kanıtların çoktan yok olduğunu, o dönemin şartlarıyla olası kanıtların sağlıklı olarak toplanıp saklanamadığını belirttiler. Sonuç itibariyle bu davanın artık çözülmesinin imkansız olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Garip Öyküler – Lanetli çiftliğin 100 yıllık gizemi

AMAÇ HIRSIZLIK MIYDI?

Yıllar önce olayın ortaya çıktığı ilk dönemde polis hırsızlıktan şüphelendi. Ancak evde herhangi bir hırsızlık emaresine rastlanmadı. Ayrıca bulunması çok da zor olmayan bir noktada yüklü miktarda para bulundu.

VAHŞİ CİNAYET FİLMLERE KONU OLDU

Cinayet 1991 ve 1981 yılında Hans Fegert ve Kurt K. Hieber tarafından iki ayrı filme konu oldu. 2009 yılında Esther Gronenborn da bu olayı filmde bir kez daha işledi. Bu ilginç olay üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala gizemini koruyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!