Güncelleme Tarihi:
Nükleer santrali işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO), bir vananın yanlışlıkla açık bırakılması sonucu soğutma havuzundan yaklaşık 100 ton radyoaktif suyun sızdığını açıkladı.
TEPCO Sözcüsü Masayuki Ono, litresinde 230 milyon bekerel radyoaktif izotop tespit edilen radyoaktif suyun okyanusa dökülmediğini söyledi.
Sızıntının radyoaktif suyun yanlışlıkla zaten dolu olan bir havuza boşaltılması sırasında meydana geldiğine işaret eden Ono, "Sızan su ile radyoaktif madde bulaşan toprağın temizlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Halkımızı böyle bir sızıntı haberi ile yeniden endişelendirdiğimiz için özür diliyoruz" dedi.
Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan dev tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Üç reaktörün erimesi, radyasyon sızıntısına yol açmış ve bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti.
Santralde geçen ağustos ayında da 300 ton radyoaktif su sızmış ve alarm seviyesi 1'den (anomali) 3'e (ciddi olay) yükseltilmişti.