Fuhuş operasyonunda ünlü CEO’ya gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş operasyonunda ünlü CEO’ya gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 00:00

Mahsun Kırmızıgül’ün de yılbaşı tatilini geçirdiği Fransa’nın ünlü kayak merkezi Courchevel’de düzenlenen uluslararası fuhuş çetesi operasyonunda, Forbes’in dünyanın en zengin kişileri listesinde 89. sırada olan Rus işadamı Mikhail Prokhorov polis tarafından gözaltına alındı.

Doğu Avrupa’dan getirdiği kadınları yüksek sosyetenin rağbet ettiği Alpler’deki tatil merkezlerinde pazarlayan çetenin çökertilmesi için düzenlenen operasyonda 40 kişilik polis ekibi görev yaptı. Operasyon kapsamında, aralarında Prokhorov’un da bulunduğu 26 kişi Lyon Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

Lyon savcısı Xavier Richaud, Prokhorov haricinde gözaltına alınan kimselerin adını açıklamazken, bazı kişilerin sorgularının tamamlanmasından sonra serbest bırakıldığını söyledi. Dünyanın en büyük nikel üreticisi "Norilsk Nickel" firmasının CEO’su olan 41 yaşındaki Prokhorov’un Forbes’e göre 6.4 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Gösterişli yaşamı seven yeni Rus zengin sınıfına mensup Prokhorov, verdiği şatafatlı partilerle tanınıyor.

Courchevel, Fransız Alpleri’ndeki en ünlü kayak merkezi. On dokuzuncu yüzyıldan beri jet sosyetenin ilgi gösterdiği Courchevel, kayak pistlerinin yanı sıra restoranlarıyla da çok ünlü. Jet sosyetenin, sanat ve iş dünyasının en ünlü isimlerini, aynı zamanda çok pahalı olan bu kayak merkezinde her an görmek mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!