Güncelleme Tarihi:
Türkiye’nin içerden ve dışardan gelen baskılara dayanamayarak Kobani’ye müdahale etmek için bu hafta sınırlarını peşmergelere açma konusunda ‘U dönüşü’ yaptığına vurgu yapan yazar yazısında, Türkiye’nin kafaları karıştıran siyasetinin ardında ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aklındaki "dost" ve "düşman" Kürt ayrımının yattığını savundu. Yazar makalesinde şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye’nin siyasetini çevirmesi onu iki büyük tehlike ile karşı karşıya bırakıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtlerle barış anlaşmasının olası çöküşü ve Suriye’deki iç savaş sırasında sınırların rahat bırakılmasını fırsat bilen ve Türkiye içinde hücreler oluşturan IŞİD’in, bu hücreleri harekete geçirmesi."
Yazar, Türkiye’nin müttefiklerinin kendilerine ait şüpheleri olduğunu yazarak, "Ama müttefiklerin de Türkiye konusunda soru işaretleri var. Erdoğan ve eski Dışişleri Bakanı, yeni Başbakan Davutoğlu’nun, çalkantılı Arap bölgelerinde ’Sünni İslamcı bir bölge yaratma’ fikrinden vazgeçip vazgeçmediğini merak ediyorlar" ifadelerini kullandı. Ankara’nın Kobaniye’ye karşı düşüncesini değerlendiren yazar, Ankara’nın Kobani’ye yaklaşımı ve Erdoğan’ın IŞİD ile PYD’yi aynı kefeye koyan açıklamalarının Türkiye’de Kürtlerle barış sürecinin çökmesi riskini taşıdığını belirtti. Yazar, "Oysa Türkiye’nin IŞİD’le arasındaki en tutarlı güvenli bölgeler, Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Suriye’de tutunmaya çalışan Kürt varlığı"’ yorumunu yaptı.
Yazar makalesini eski bir Türk diplomatın ‘’IŞİD’in en başta gelen sonucu bağımsız bir Kürt devleti kurulması için sempatiyi artıracak, bu da bölgede daha fazla kan gölüne neden olacak" sözleri ile tamamladı.