Fransız yardım uçağı Myanmar'a ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Fransız yardım uçağı Myanmara ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 16:56

Fransız yardım kuruluşu Dünya Doktorlarının (Medecins du Monde), Nergis kasırgası kurbanları için 22 ton tıbbi ve diğer acil yardım malzemelerini taşıyan bir uçağın Myanmar'a vardığı bildirildi.

Yardım kuruluşu, 20 bin kişi için ilk yardım kutuları ile sıtma ve ishal tedavisi ilaçlarının bulunduğu malzemelerin, Yangon'un güneyindeki iki kente ulaştırılacağını kaydetti.

Dünya Doktorları çalışanlarının, kasırganın en fazla etkilediği Myanmar'ın Irravaddi deltasındaki insani ihtiyaçları belirlemek için bölgeye de gidecekleri belirtildi.

ABD de bugün Myanmar'a yardım malzemelerinin ilk bölümünü ulaştırmıştı. BM, Nergis kasırgasının 3 Mayıs'ta vurduğu Myanmar'da yaklaşık 2 milyon kişinin salgın hastalık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildiriyor.

PİRİNÇ FİYATLARI

Bu arada Myanmar'da pirinç yetiştirme bölgelerinin kasırganın yol açtığı seller nedeniyle su altında kalması sonucu ülkenin en büyük kenti Yangon'da pirinç fiyatlarının yüzde 50 arttığı bildirildi.

BM'ye bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), önceden kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, hatta pirinç ihraç eden Myanmar'ın Yangon kentinde pirinç fiyatlarının yüzde 50 arttığını kaydetti.

FAO, kasırganın Myanmar'ı, yıllık pirinç üretiminin yüzde 20'sini oluşturan ürünlerin hasat zamanında vurduğunu belirterek, kasırganın yol açtığı yıkım nedeniyle Myanmar'ın komşu ülkelerden ithalat arayışına girebileceğini, küresel pirinç üretiminin de olumsuz etkilenebileceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!