Fransa’da baş kestiler

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da baş kestiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 01:49

FRANSA’nın güneydoğusunda bulunan Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier ilçesinde Air Products adlı bir Amerikan şirketine ait doğalgaz tesisine bir araçla düzenlenen saldırı panik yarattı.

Haberin Devamı

Olay yerel basına göre sabah saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Girişi araçla aşan saldırgan daire çizerek etrafa tahrip gücü düşük patlayıcı ve gaz bombaları attı.

Fransa’da baş kestiler



Tesiste iki kişi yaralandı. Daha sonra olay yerine gelen polis üzerinde Arapça yazılar olan kesik bir insan başını tesisin çitine yerleştirilmiş halde buldu. Başsız cesedin 54 yaşında ismi açıklanmayan bir iş adamına ait olduğu belirtildi. Cesedin üzerinde Arapça yazılar olduğu, ayrıca olay yerinde radikal İslamcı bir örgütün bayrağının olduğu belirtildi. İşadamının vücudu da 9 metre ötede duruyordu.


Fransa’da baş kestiler



Olayın ardından terör soruşturması başlatılılırken, fabrikaya dalan Yasin Sali adlı 35 yaşındaki zanlı gözaltına alındı. Başı kesilerek öldürülen kişinin, şoförlük yapan Sali’nin patronu olduğu belirtildi. Sabıka kaydı olmayan Sali, 2008 yılından bu yana Fransa istihbaratı tarafından biliniyordu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olayın bir terör saldırısı olduğunu söyleyerek “Niyet şüphesiz bir patlamaya yol açmaktı. Bu bir terörist saldırıydı. Belki yanında bir kişinin eşlik ettiği bir sürücü yüksek hızla sürdüğü araçla tesise daldı” dedi.

Haberin Devamı


Fransa’da baş kestiler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan o saldırılara kınama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!