Fleury-Merogis Cezaevinde 350 gardiyan eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Fleury-Merogis Cezaevinde 350 gardiyan eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 11:56

Paris’in 30 kilometre güneyinde bulunan ve Avrupa’nın en büyük cezaevi olmasıyla bilinen Fleury-Merogis Cezaevi’nde 350 gardiyanın eylemde olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

SON dönemde altı gardiyanın saldırıya uğramasını protesto eden 350 cezaevi çalışanı, hapishaneye giden tek yola yerel saatle 19.30’da barikat kurup pankartlar astı. Cezaevinin çok kalabalık, çalışan sayısının ise yetersiz olduğundan şikayet eden gardiyanlar, cumhurbaşkanı adaylarına hapishaneye ziyarete gelmeleri çağrısında bulundu.

Eylemciler, tahtadan yapılmış pankartlarını ve barikat için kullandıkları tekerlekleri ateşe verdi. Jandarma, gardiyanlara biber gazıyla müdahale etti. Hapishane çalışanları jandarmanın müdahalesine karşı, “Devlete karşı devlet” sloganları atıp Fransız milli marşını (Marseillaise) okudu. Barikatlarla kapatılan cezaevi yolu yerel saatle 23.00 sıralarında açıldı.

4200 TUTUKLUYA 350 GARDİYAN

Hapishane yönetimiyle görüşeceğini açıklayan sendikalar, ayrıca ‘Cumhuriyetin Unutulmuşları’ yürüyüşünü düzenleyeceklerini duyurdu. Çalışanlar, hapishanede genel arama yapılmasını, çalışan sayısının artırılmasını ve mahkûmlara çıplak aramalara gerekçe mecburiyeti getiren yasanın kaldırılmasını istedi. Sendikanın açıklamasına göre cezaevinde 4 bin 200 tutuklu varken 150 gardiyan eksiği mevcut. Bir gardiyana yüzlerce mahkûmun düştüğünden şikayet eden gardiyanlar, mahkûmların her geçen gün daha genç ve şiddete yatkın olduğunu ifade etti.
Perşembe günü 6 gardiyan 8 reşit olmayan mahkûm tarafından saldırıya uğramıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!