Film gibi suikast

Güncelleme Tarihi:

Film gibi suikast
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 00:00

Dubai polisi, geçen ay lüks otel odasında öldürülen Hamas yetkilisi El Mebhu’ya yönelik suikastla ilgili ayrıntıları anlattı. Biri kadın, 11 kişilik çokuluslu infaz timi, turist kılığında yerleştikleri otelde film gibi bir cinayet işledi, iki saat içinde ülkeyi terk etti.

Haberin Devamı

BU KARELER HOLLYWOOD FİLMLERİNİ ARATMADI

DUBAİ Başsavcısı İssam el Hemaydan, emirliğin en lüks otellerinden Al Bustan Rotana’da 20 Ocak’ta öldürülen Hamas komutanı Mahmud Abdülrauf El Mebhu (49) ile ilgili soruşturmanın sonuçlarını açıkladı. Gazze’de iktidarı elinde bulunduran örgütün silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nı yöneten El Mebhu’yu, biri kadın 11 kişilik suikast timinin öldürdüğü belirlendi.
Avrupa pasaportlarına sahip zanlıların kimliklerini de açıklayan Başsavcı, Hamas’ın suçladığı İsrail’in adını anmasa da, “Bazı ülke liderlerinin istihbarat ajanlarına bu suikast için talimat verdiğinden şüpheleniyoruz” dedi. Hamas, İsrail gizli servisi Mossad’ı suçlamıştı. Dubai’de tutuklanan iki Filistinli’nin sorgusu sürüyor.
Takma sakallı tenisçiler
El Mebhu 19 Ocak’ta otele yerleşti. Bilinmeyen bir nedenle yanında korumaları yoktu. Ülkeye ne amaçla geldiği de meçhul. Soruşturma raporuna göre ertesi gün şunlar yaşandı:
-  00.40: Zanlılar, havalimanından otele geldiler. Tuvalette takma sakal ve peruklarını taktılar. Dört gözcü timi ve bir infaz timi olmak üzere beş takıma ayrıldılar. Gözcüler o gece otele yerleşti.
-  7.00: Ertesi sabah, tenis oynamaya giden turistler gibi görünüyorlardı. Cep telefonlarını sürekli değiştirdiler ve sadece nakit kullandılar. Mebhu ile aynı asansöre binip 230 numarada kaldığını tespit ettiler.
-  16.25: İnfaz timinden bir kişi otele gelip aynı kattaki 237 numaraya yerleşti.
-  20.15: Kadın zanlı, hizmetçi kılığında kurbanın odasına gidip kapıyı elektronik bir cihazla açtı. “Rahatsız etmeyin” yazısını kapıya astıktan sonra infaz timinin tamamını içeri aldı.
-  20.24: El Mebhu dışarıdaki işlerini bitirip odasına döndü. İnfaz timi içerideydi..
-  20.34: Elektrik tabancasıyla şok verilen El Mebhu, boğularak öldürüldü.
-  20.46: İnfaz timi odadan çıktı. Bir dakika sonra tüm ekip otelden ayrıldı. İki saat içinde Avrupa ve Asya ülkelerine giden uçaklara binmişlerdi bile...

Haberin Devamı

Pasaportlar sahte

HER adımı soğukkanlılıkla ve profesyonelce gerçekleştirilen suikastın ardından Dubai polisinin Interpol’e kırmızı bülten çıkarması için bildirdiği zanlıların isimleri şöyle: Michael Lawrence Barney, James Leonard Clarke, Jonathan Louis Graham, Paul John Keeley, Stephen Daniel Hodes ve Melvyn Adam Mildiner (İngiltere); Gail Folliard, Evan Dennings ve Kevin Daveron (İrlanda); Peter Elvinger (Fransa) and Michael Bodenheimer (Almanya).
İrlanda pasaportlarının sahte olduğu kesinleşti. Reuters ise Melvyn Adam Mildiner adlı İngiltere doğumlu bir İsrailli’nin Kudüs’te yaşadığını tespit etti. Ajansa konuşan Mildiner, “Hayatımda Dubai’ye gitmedim, şaka gibi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!