FIFA işkence iddialarını soruşturacak

Güncelleme Tarihi:

FIFA işkence iddialarını soruşturacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 12:44

Dünya Kupası ilk turunda hiç puan almadan evine dönen Kuzey Koreli futbolcuların sistematik işkenceden geçirildiği iddialarını FIFA soruşturacak.

Haberin Devamı

Güney Afrika'da Haziran ayında oynanan Dünya Kupası maçlarında hiç puan alamayarak, ilk turda elenen Kuzey Koreli futbolcuların işkenceden geçirildiği iddia edildi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında son dönemde ilişkiler çok gergin. Kuzey Kore lideri Kim Jong II nükleer programı ve Güney Kore sınırına füze yerleştirmekle dünyanın tepkisini çekerken, içeride de ülkeyi demir yumrukla yönetiyor.

Son olarak Dünya Kupası'nda başarısız olan milli takım futbolcularının sistematik olarak işkenceden geçirildiği iddia edildi. Dünya futbolunun çatı örgütü FIFA, işkence iddialarını soruşturmaya hazırlanıyor.

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, Kim Jong II'nin futbolcuların cezalandırılmasını bizzat kendisinin organize ettiğini savundu. Haberde futbolcuların sadece sistematik işkenceden geçirilmekle kalmadığı aynı zamanda çalışma kamplarına gönderildiği ve maden ocaklarında çalıştırıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Singapur'da konuyla ilgili açıklama yapan FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Kuzey Kore Milli Takımı teknik direktörü ve bazı futbolcuların işkenceye maruz kaldıkları yönünde basında haberler yer alıyor. Bu iddiaların araştırılması gerekiyor" dedi.

Son olarak Asya Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed bin Hammam, Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş ancak milli takım teknik direktörünü görmediğini ve akıbetinin meçhul olduğunu söylemişti. Hammam bazı futbolcuların baskı altına alındığı yönünde haberler olduğunu da belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!