FETÖ soruşturmasında tutuklanan emekli büyükelçi için BM yargıcından çağrı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ soruşturmasında tutuklanan emekli büyükelçi için BM yargıcından çağrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 12:56

Birleşmiş Milletler'in savaş suçları alanındaki üst düzey yargıçlarından Theodor Meron, Türkiye'de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan BM yargıcı ve emekli büyükelçi Aydın Sefa Akay'ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin Associated Press'ten aktardığı habere göre, Ruanda ve Yugoslavya'daki savaş suçlarını yargılayan kurum olan BM Uluslararası Ceza Mahkemelerinin Artakalan Düzeneği'nin Başkanı Theodor Meron, BM Genel Kurulu'nda konuştu.

"Yapmamız gereken yargılamalar Akay olmadığı için yapılamıyor" diyen Meron, söz konusu davalar arasında Ruandalı eski bakan Augustin Ngirabatware'nin 1994'teki soykırım nedeniyle aldığı cezanın temyiz sürecini gösterdi. Akay bu temyiz mahkemesindeki beş kişilik yargıç heyetinde yer alıyordu.

Meron, 21 Eylül'de tutuklanan Akay'ın diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğunu, bu yüzden serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Akay'ın durumuyla ilgili bilgi almak ve kendisini ziyaret etmek için Ankara'ya başvuru yaptığını belirten Meron, bu talebine henüz bir yanıt alamadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!