Federal Meclis’te çifte vatandaşlık tartışması

Güncelleme Tarihi:

Federal Meclis’te çifte vatandaşlık tartışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 11:12

Almanya’da koalisyonun büyük ortağı CDU kurultayında alınan çifte vatandaşlığın kaldırılması kararını, Yeşiller Federal Meclis’e getirdi. Meclis çok sert atışmalara sahne oldu. CDU’nun savunduğu kararı, ortağı SPD, Yeşiller ve Sol Parti milletvekilleri sert sözlerle eleştirdi.

Haberin Devamı

HÜKÜMET ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Katarina Barley, bir insanın iki devlete de bağlı olabileceği gibi, iki devletteki kararları da eleştirebileceğini söyledi. Barley şöyle dedi:
“Bu bir bölme sinyali. Bu, sadece yanlış değil, tehlikeli. Siz bununla bilinçli olarak ateşe körükle gidiyorsunuz. Bu yangını daha sonra kontrol edemezsiniz. Bir insanın sadece bir devlete bağlı olacağını söylüyorsunuz. Elbette bir insan aynı zamanda iki devlete de bağlı olabilir. Benim babam İngiliz, annem Alman. Ben İngiltere’de halkın AB’den çıkış kararını eleştirdim. Demek ki, İngiliz vatandaşı olarak da İngiliz halkının kararına karşı olabiliyor insan. İki ülkeye birden bağlı olunmaz demek ne demek. Bu durumda bir ülkeyi öteki bir ülkenin karşısına dikiyorsunuz. Bu ne biçim bir vatandaşlık anlayışı?”

Haberin Devamı

Federal Meclis’te çifte vatandaşlık tartışması
TÜRK DÜŞMANLIĞI

Yeşiller adına konuşan Özcan Mutlu CDU/CSU grubuna yönelik, “Siz hangi yüzyılda yaşıyorsunuz? Buradaki bu tartışma uyumun zehri ve toplumumuzu bölüyor” dedi. CDU’nun eski çifte vatandaşlık kampanyasının ülkeye büyük zararlar açtığını uyaran Mutlu, bunun uyum politikasını onlarca yıl geriye götürdüğünü söyledi. Günümüzde çifte vatandaşlığın artık kaçınılmaz olduğunu savunan Mutlu, “Burada söz konusu edilen, kuşaklardır bu ülkede yaşayan Türkler. Bunun adı Türk düşmanlığı ve bu, ırkçılık sınırında” diye konuştu.

AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN

Sol Partili Sevim Dağdelen, bir göçmen kökenli olarak, halen çifte vatandaşlık tartışmasından çok üzüntü duyduğunu söyledi. Göçmenlerin sırtından kirli seçim kampanyası yapılmasına karşı uyaran Dağdelen, “Aklınızı başınıza toplayın. Geçmişteki ırkçı seçim kampanyalarından uzak durun” dedi.
Partisinin kurultayında alınan kararı savunan CDU Genel Sekreteri Peter Tauber de “Hangi hukuk normlarına göre bir halkın parçası olabilir insan? Biz CDU olarak genel bir çifte vatandaşlığı doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!