Evsizler uyumasın diye kafes yaptırdılar

Güncelleme Tarihi:

Evsizler uyumasın diye kafes yaptırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 15:52

Galler'deki Cardiff Üniversitesi, evsizlere karşı akıl dışı bir yönteme başvurarak, sıcak hava üfleyen havalandırma deliklerinin üzerine demir kafesler yerleştirdi.

Haberin Devamı

Olayı ilk gündeme getiren Lewis Hopkins isimli bir öğrenci oldu. Üniversitenin evsizlere karşı aldığı bu önlem karşısında "tiksindiğini" blogunda dile getiren Hopkins, "Evsiz insanlar hiçbir zaman gündüzleri buraya gelmez, hiç kimseyi rahatsız etmez" dedi.

Uyumak için sıcak bir yer arayan evsizlere engel olmak isteyen üniversite yönetimine başka öğrenciler de tepki gösterirken, yönetim ise bu uygulamanın evsiz insanları uzaklaştırmakla ilgisi olmadığını söyledi. Üniversite yönetimi adına konuşan Sir Martin Evans, bunu evsizlerin sağlığı için yaptıklarını söyledi. "Orası sıcak hava çıkışı değil, kazan dairesi çıkışı ve üzerinde uyunduğu zaman, gaz çıkışı nedeniyle zehirlenmeye yol açabilir" diyen Evans, üniversite yönetiminin güvenlik ekibiyle birlikte bir süredir bu konu üzerinde çalıştığını söyledi.

Evsizler uyumasın diye kafes yaptırdılar

Geçtiğimiz aylarda Londra'da da bir apartmanın girişine, evsizlerin kapının önünde uyumasını engellemek için demir çiviler yerleştirilmişti.

Evsizler uyumasın diye kafes yaptırdılar
EVSİZLERE KARŞI ‘ÇİVİLİ ÇÖZÜM’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!