Estrada'ya tutuklama kararı

Güncelleme Tarihi:

Estradaya tutuklama kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2001 00:00


Haberin Devamı

Filipinler'de hakkında tutuklama kararı çıkarılan eski Devlet Başkanı Joseph Estrada teslim oldu. Görgü tanıkları, Estrada'nın başkent Manila'nın Quezon City bölgesinde bulunan yolsuzlukları yargılamak üzere kurulan özel mahkemeye avukatları ve yakınlarıyla birlikte gittiğini söylediler. Yolsuzlukları yargılamak üzere kurulan özel mahkemenin çıkardığı tutuklama kararının, savcıların Estrada'ya yönelik "yolsuzluk ve yalan yere yemin etme" suçlamasıyla ilgisi olduğu belirtildi.

Özel mahkeme Sandiganbayan'ın hakimlerinden Narciso Nario, hiçkimsenin yasaların üstünde olmadığını, yasaları ihlal edenlerin ister ülkede en güçlü, isterse en düşük mevkide olsun, yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti. Mahkeme, yolsuzluk ve yalan yere yemin etme suçlaması için toplam 40 bin pezo (yaklaşık 8,2 milyar TL) kefalet parası belirledi.

Estrada, özellikle tütün vergilerinden 130 milyon pezoyu hesabına geçirmek, malvarlığı ve borçları konusunda yalan söylemekle itham ediliyor. Joseph Estrada, 31 aylık görevi süresince komisyon ve rüşvetten 4 milyar pezoyu hesabına geçirmek suçlamalarından 4 Nisan'da sorgulanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!