Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 00:00
Yemeği hazırlayan şeflerin dördü Fransız. Yemekler en ince ayrıntılarına kadar belli. Şeflerin isimleri de öyle. Ancak Tayland’ın başkenti Bangkok’taki lüks Lebua Oteli’nde önceki gün, smokin ve tuvaletlerini giyip ayaklarına gül yapraklarının döküldüğü sofralara oturarak, Avrupalı ünlü şeflerin hazırladığı 10 çeşit yemeği yiyen milyonerlerin kimliği belli değil.
Dördü Fransız, biri Alman, diğeri İtalyan olmak üzere üç Michelin yıldızına sahip altı ünlü şefin, beluga havyarından Kudüs enginarına en nadide yiyecekleri bir araya getirerek hazırlayıp her tabağı ayrı bir seçkin şarap eşliğinde sunduğu ekstra lüks mönüyle tam 40 kişiye muhteşem bir ziyafet çekildi. Ancak otelin 65. katındaki Mezzaluna lokantasında adam başı 25 bin
dolar ödeyen konukların kimlikleri gizli tutuldu. Yemeği organize eden Lebua Oteli müdürü Deepak Ohri’nin verdiği bilgiye göre, konuklar arasında Fortune 500 listesindeki bazı şirketlerin CEO’ları, Macau’dan bir kumarhane patronu, Tayvanlı bir otel sahibi gibi kişiler vardı. Yemeğe katılanların 15’i davetliydi, geri kalan 25 kişi para ödedi. Güvenlik nedeniyle rezervasyonunu iptal eden 10 Japon’un yerine bazı "şanslı" kişiler yemeğe davet edilmişti. Bu şanslı kişilerden biri de "Elite Traveler" adlı lüks seyahat dergisinin yayın yönetmeni olan Amerikalı Douglas Gollan’dı.
ABD, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan gelip adı gizli tutulan konukların dışında, Malezya’da yaşayan zengin bir Kamboçyalı olan Sophiane Foster de yemekteydi. Foster, sekizinci tabak olan "Perigord mantarlı güvercin"de tıkandığını ve yemeği bitiremediğini söylüyordu. "Kazciğeri ezmeli krem brule" dahil iki ayrı tabağa imza atan Paris’teki Taillevent lokantasının şefi Alain Soliveres, 25 bin dolarlık geceyi "Olay bütünüyle gerçeküstü" diye tanımlıyordu. Tayland’ın turizm tanıtımına katkıda bulunmak üzere hazırlanan yemekten elde edilen gelirin büyük bölümü Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Tayland’daki yerel bir kalkındırma örgütüne verilecek.