Eski Azeri Bakan Ferhat Aliyev 10 yıl hapse mahkum oldu

Güncelleme Tarihi:

Eski Azeri Bakan Ferhat Aliyev 10 yıl hapse mahkum oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 19:23

AZERBAYCAN'da, eski Ekonomik Kalkınma Bakanı Ferhat Aliyev, iktidara karşı darbe hazırlamak ve görevi kötüye kullanma suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ferhat Aliyev ile birlikte tutuklu yargılanan kardeşi Azpetrol şirketinin sahibi Rafig Aliyev ise rüşvet ve vergi kaçakçılığı suçlarından 9 yıl hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı

Bakü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, mahkeme Aliyev kardeşlerin sahip olduğu emlaklara da devlet tarafından el konulmasına karar verdi. 2005 yılında yapılan parlamento seçimlerinden önce Amerika Birleşik Devletleri’ndeki muhalif Azeri politikacı Resul Guliyev’e yönetime karşı darbe için mali yardımda bulunmakla suçlanan Eski Bakan Aliyev ve kardeşi ayrıca, görevi suistimal, rüşvet, yasadışı yöntemlerle mülk edinme, zimmet, vergi kaçırma ve kaçakçılık suçlarından da yargılandılar.

Eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev döneminde bakanlık görevine getirilen Ferhat Aliyev'in iktidar içi mücadelede Devlet Gümrüklerinden sorumlu bakan Kemaleddin Haydarov ile ekonomik reformlar konusunda çakıştığı söylentileri çıkmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!