Eşimi Mossad kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Eşimi Mossad kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 00:00

Filistinli mühendis Abu Sisi’nin vatandaşlık almak için gittiği Ukrayna’da Mossad ajanları tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. Şubattan beri mühendisten haber alamayan ailesi, Dirar Abu Sisi’nin akıbetinin aydınlatılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Gazze’deki Nuseyrat mülteci kampının yakınında bulunan elektrik santralinde yaklaşık 10 yıldır müdür olarak çalışan Dirar Abu Sisi, Ukrayna vatandaşlığı almak için Ukraynalı eşi Veronica ile bu ülkeye gitmişti.
Hollanda’dan gelen ve 15 yıldır görüşemediği kardeşi Yusuf’u karşılamak üzere trenle başkent Kiev’e giderken ortadan kayboldu. Takvim 19 Şubat’ı gösteriyordu. O zamandan bu yana Filistinli mühendisten haber alınamadı. Ailesi, altı çocuklu adamın İsrail gizli servisi Mossad tarafından kaçırıldığını iddia ediyor. Veronica Abu Sisi’ye göre kocası, çalıştığı Hamas kontrolündeki elektrik santralına sabotaj düzenlemek amacıyla İsrail ajanları tarafından götürüldü.

İsrail’de hapishanede

Ablası Suzan Abu Sisi, “Kardeşim iddia edildiği gibi Hamas militanı değil. Kardeşimin 6 kişi tarafından kaçırıldığından eminiz, İsrail’de bir hapishanede tutuluyor. Bilmediğimiz neden kaçırıldığı” diyor. Mühendisin erkek kardeşi Gazi Abu Sisi, ağabeyinin çalıştığı elektrik santralının İsrail’den yakıt almayı kesmesi nedeniyle kaçırıldığı görüşünde. Yakın zamana kadar yalnızca İsrail’den aldığı dizel benzini kullanan elektrik santrali Hamas’ın çabasıyla Mısır’dan kaçak benzin almaya başlamış. Sözkonusu elektrik santrali, Hamas’ın İsrail’e karşı stratejik merkezlerinden biri.

Haberin Devamı

Hamas: Açıklık kazansın
 
İsrail basınına göre kaçırılma olayının perde arkasında Ukrayna gizli servisi de bulunuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapmayan İsrail, mahkeme kararıyla konuya ilişkin yayın yapılmasını yasakladı. Gazze Şeridi’nde kontrolü elinde bulunduran Hamas, Ukrayna’dan kayıp mühendisin akibetinin ortaya çıkarılmasını istedi. Ukrayna, Filistinli adamın “bilinmeyen nedenlerle ortadan kaybolduğunu” söylüyor. Filistinli ailenin 10 gün önce tuttuğu İsrailli avukatı, yayım yasağı sebebiyle herhangi bir açıklama yapamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!