Ermenilerden işgal itirafı

Güncelleme Tarihi:

Ermenilerden işgal itirafı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2001 00:00


Ermenistan, Azerbaycan topraklarını ''işgal ettiğini'' ilk kez resmen itiraf etti ve ''bunu kabul etmekte utanılacak bir şey bulunmadığını'' öne sürdü.
Haberin Devamı

Ermenistan Savunma Bakanı Serj Sarkisyan, dün parlamentoda yaptığıkonuşmada, ''İşgal ettiğimiz topraklar var. Bunda utanılacak bir şey yok. Güvenliğimiz gereği bu toprakları işgal ettik'' dedi.

Sarkisyan, ''Biz bunu 1992 yılı ve öncesinde de söylüyorduk, şimdide söylüyoruz. Belki üslubum diplomatik değil, ancak gerçek bu'' diye konuştu.

Emenistan, Karabağ çatışmasının başladığı yıllarda soruna taraf olmadığını, tarafların Azerbaycan ve Karabağ Ermenileri olduğunu öne sürüyordu. Daha sonra kendisinin de bir taraf olduğunu kabul eden Ermenistan yönetimi, Karabağ dışındaki Azerbaycan topraklarında işgalin bizzat kendi ülkesi tarafından yapıldığını ise ilk kez itiraf etmiş oluyor.

Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan da hafta içinde bir televizyon konuşmasında işgalden söz etmişti, ancak Daşnak Partisi liderleri, Oskanyan ile daha sonra yaptıkları görüşmede bu sözleri izah etmesini kendisinden talep ettiklerinde geri adım atmıştı. Oskanyan, ''Bir çeviri hatası sonucu, sözlerim işgal olarak kullanılmış. Ancak Ermenice kullandığım sözcüğün tam karşılığı işgal değildir'' demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!