Erivan’da halk yine ayaklandı

Güncelleme Tarihi:

Erivan’da halk yine ayaklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 07:00

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, hükümet karşıtı gösterilere polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 34’ü polis memuru en az 50 kişi hastanelik oldu.

Haberin Devamı

Rus Interfax haber ajansına göre, Başbakan Nikol Paşinyan’ın yaşadığı konuta doğru ilerleyen ve taş atmaya başlayan kalabalığa polis, ses bombasıyla müdahalede bulundu. Sağlık bakanlığı, yaralılardan birinin durumunun kritik olduğunu açıkladı ancak başka bilgi vermedi. Göstericiler, Paşinyan’ın konutuna doğru hareketlenmeden önce iki saat boyunca hükümet binasının tüm giriş ve çıkışlarını abluka altında tuttular ve Başbakan ile görüşme talep ettiler.

AZERBAYCAN İLE NORMALLEŞME İSTENMİYOR

Gösteriler, 2020 yılındaki Azerbaycan savaşı yenilgisine yönelik tepkilerin bir parçası. Ülkede zaman zaman, Azerbaycan’la ilişkileri normalleştirmek isteyen Başbakan Nikol Paşinyan’a karşı protestolar düzenleniyor. Son eylemlerin, savaş yenilgisinden bu yana yapılan en kapsamlısı olduğu belirtilirken, polis dün 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Daha önceki gösterilerde, bazı hükümet binaları ve metro durakları göstericiler tarafından ele geçirilerek kapatılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!