Erdoğan, Schröder'in doğum günü listesine

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Schröderin doğum günü listesine
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2009 09:53

Almanya'da bugün 65. doğum gününü kutlayan eski Başbakan Gerhard Schröder'in ileri bir tarihte düzenleyeceği doğum günü kutlaması için hazırlanan davetliler listesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adının da bulunduğu bildirildi.

Alman “Bayerischer Rundfunk” (BR) adlı radyo ve televizyon kuruluşunun internet sayfasında yayımlanan haberde, bugün 65. yaş gününü kutlayan Schröder'in asıl doğum günü kutlamasını 18 Nisanda Hannover kentinde “çok özel” bir çevrede gerçekleştireceği, davetliler listesinde Erdoğan'ın ve eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın isimlerinin de bulunduğu belirtildi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in de beklenmedik bir şekilde bu kutlamaya katılabileceği ifade edilen haberde, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering'in de birer mektupla Schröder'in doğum gününü kutladıkları kaydedildi.

Haberde, Schröder'in halen Rus Gazprom şirketi adına çalıştığı, TNK-BP petrol şirketinde müdür olarak görev yaptığı, İsviçreli yayın evi Ringier'e danışmanlık hizmeti verdiği, ayrıca Hannover'de serbest avukat olarak çalıştığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!