ErdoÄŸan ile Merkel birbirine çok yakın

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ile Merkel birbirine çok yakın
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 09:55

Almanya’nın Hamburg kentinde yarın başlayacak G-20 zirvesinde liderlerin kalacağı oteller büyük merak konusu. Hangi lider hangi otelde ve birbirine daha yakın kalıyor?

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, 250 kişilik delegasyonla kanal kenarında, tarihi kentin tam göbeğinde, Fransız stili döşenmiş Sofitel’de kalacak. ABD Başkanı Trump’ın kalacağı otel sır gibi saklanıyor. 600 kişilik bir ekiple Hamburg’a gelecek olan Trump, önce Fairmont Vier Jahreszeiten (Dört Mevsim) otelinde yer ayırmak istedi. Ancak otel çok önceden Suudi Kralı Salman ve ekibine rezervasyon yapıştı. Trump’ın Aussenalster Gölü kenarındaki Hamburg Senatosu’na ait 3 katlı villada kalacağı tahmin ediliyor. Tarihi villa göl kenarında ve en uçta olduğu için güvenliğini sağlanması daha kolay ve gösterilerin yapılacağı yerlerden de uzakta. Bu nedenle ‘iyi bir seçim’ olarak görülüyor. Trump’ın korumaları ve gizli servis bavullarında casusluk ve dinlemeye karşı en modern teknolojik donanımla Hamburg’a geliyor.

Haberin Devamı

Â

Erdoğan ile Merkel birbirine çok yakın

2.5 KÄ°LOMETRE MESAFEDE

Ev sahibi Almanya Başbakanı Merkel, Hamburg’u ikiye bölen Alster Nehri kenarında, kentin simgesi Atlantic Kempinski’de kalacak. Merkel, Almanya’nın rock müziği yıldızı Udo Lindenberg’in müdavimi olduğu bu oteli, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Hindistan Başbakanı Narendra Mondi ile birlikte paylaşacak. Erdoğan’ın kalacağı otel, Merkel’in oteline 2.5 kilometre yürüme mesafede.

Erdoğan ile Merkel birbirine çok yakın

EN YAKIN VLADÄ°MÄ°R PUTÄ°N

Kalacağı yer Erdoğan’a en yakın lider, Rusya Devlet Başkanı Putin olacak. Putin ve ekibinin kalacağı Park Hyatt, Erdoğan’a 1.1 kilometre yürüme mesafesinde. ABD Başkanı Trump’la Merkel’in arası 2.2 kilometre. Erdoğan’la Trump arasındaki mesafe 3.6 kilometre.

Erdoğan ile Merkel birbirine çok yakın

MACRON RİSKLİ BÖLGEDE

Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sol otonom grupların kalesi Rote Flora semti yanındaki Mövenpick Otel’de kalacak. Macron yanında eşi Brigitte’yi de getirecek. Macron’a en yakın kalan lider Çin Devlet Başkanı Xi Jinping. Ancak bölge güvenlik açısından riskli olduğu için Macron’un, Jinping’in kaldığı Grand Elysee oteline yürüyerek gitmesi beklenmiyor.
İki gün sürecek zirve boyunca Hamburg’ta 21 bin civarında polis görev yapacak. Tüm dünyadan 4 bin 800 gazeteci zirveyi izleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!