En renkli AIDS balosu

Güncelleme Tarihi:

En renkli AIDS balosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2010 00:00

Viyana’da 1993’ten beri düzenlenen AIDS yardım etkinliği ‘Yaşam Balosu’ bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıl Emmy ödüllü oyuncu Fran Drescher’in kalçalarına dokunurken yakalanan onur konuğu ABD eski Başkanı Bill Clinton bu yıl daha dikkatliydi.

AVUSTURYA’nın başkenti Viyana, çağın amansız hastalığı AIDS’e karşı para toplama amaçlı geleneksel ‘Yaşam Balosu’na evsahipliği yaptı. Geçen yılki geceye ‘Dadı’ dizisinin Emmy Ödüllü oyuncusu Amerikalı aktris Fran Drescher’in kalçalarına dokunurken objektiflere yakalanıp damga vuran ABD eski başkanı Bill Clinton bu yıl da festivalin onur konukları arasındaydı.

Sinema yıldızı Whoopi Goldberg ve Alman tenis yıldızı Boris Becker’in de onur konuğu olduğu ‘Yaşam Balosu’nun açılış seremonisi sağanak yağmur yüzünden kısa kesildi. Sahnedeki sanatçılarla birlikte Goldberg ve Becker de yağmurdan kaçarak sığınak aradı.

Dünyada AIDS konusunda en büyük hayır etkinliği olan balo bu yıl da erken saatlerden itibaren 40 binin üzerinde insanı çekti. Geçen yılki baloda 2.31 milyon TL bağış toplanmıştı. Viyana ayrıca bugün dünyadan 25 bin delegenin katılacağı Uluslararası AIDS Konferansı’na da evsahipliği yapacak. Son dönemde kaydedilen bilimsel gelişmeler, evrensel bir “AIDS aşısı” umudunu artırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!