Emlak kralı

Güncelleme Tarihi:

Emlak kralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 07:00

Kraliçe 2’nci Elizabeth’in ölümünün ardından geçen ay tahta oturan Kral 3’üncü Charles, 42 milyar dolarlık bir servetin kontrolünü de eline aldı. Bu servetin hatırı sayılır bir miktarını ise gayrimenkuller oluşturuyor.

Haberin Devamı

Forbes dergisi, İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın emlak imparatorluğunu mercek altına aldı. Derginin haberinde 73 yaşındaki hükümdarın en az 7 saray, 10 kale, 12 ev, 56 tatil evi ve 14 antik kalıntıdan oluşan geniş bir gayrimenkul varlığı olduğu belirtiliyor. Ascot Hipodromu, Oval kriket sahası, üç golf sahası, özel bir havaalanı ve hükümdarın özel kilisesi olan Westminister’daki Savoy Şapeli olmak üzere 12.9 milyar dolarlık ticari ve tarımsal mülkler de Kral’ın yönettiği gayrimenkuller arasında. Kral’ın ayrıca Romanya’da iki de tatil evi bulunuyor.

OĞLUNA KİRA VERECEK

Öte yandan Kraliçe 2’nci Elizabeth’ten miras kalan Norfolk’taki Sandringham Evi ve İskoçya’daki Balmoral Kalesi dışındaki mülklerin hiçbiri Kral Charles’ın kişisel mülkü değil. Mülklerin büyük bir kısmı Lancaster Dükalığı, Cornwall Dükalığı, Kraliyet Mülkü, Kral Charles’ın daha önce kurduğu iki vakıf ve Kraliyet Ailesi’ne ait. Kral 3’üncü Charles’ın geleneğin aksine Londra’daki daimi ikametgâhı olarak tahmini değeri 4.9 milyar dolar olan Buckingham Sarayı yerine 72 milyon dolar değerindeki mevcut evi Clarence House’daki ikametini sürdürmesi bekleniyor. Bu durumda Kral, Galler Prensi ve Cornwall Dükü olarak kendi yerine geçen oğlu William’a senelik 740 bin dolar kira ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!