Emekli büyükelçi anlattı: Yunan mevkidaşı Çavuşoğlu’na yalvarmış

Güncelleme Tarihi:

Emekli büyükelçi anlattı: Yunan mevkidaşı Çavuşoğlu’na yalvarmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 07:00

2019 yılında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi için Helsinki’ye giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun randevu vermek istemeyince Yunan mevkidaşının adeta yalvardığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Yunanistan’da emekli büyükelçi Yorgo Aifantis, 16-17 Mayıs 2019’da Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısında, dönemin Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Katrugalos’un Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na görüşebilmek için yalvardığını söyledi. Türkiye aleyhtarı görüşleriyle bilinen emekli büyükelçi Aifandis, Kriti televizyonunda katıldığı bir programda yaşananları şu sözlerle aktardı:

‘BAŞINDAN SAVDI’

“Yunanistan’ın Helsinki Büyükelçisi idim. Katrugalos görüşmeleri için Çavuşoğlu’na yalvarıyordu. Katrugalos ısrar edince, Çavuşoğlu başından savmak için ‘Başka vaktim yok. Gece 22.00’de gel’ dedi. Katrugalos görüşmeden çıktığında ‘Eylüle kadar bir şey olmayacak’ diyerek rahatlamış görünüyordu. Katrugalos, seçimlerin 2019 Eylül’ünde yapılacağını hesaplıyordu. (Seçimler 7 Temmuz’da yapıldı.) Kendisi dışişleri bakanı iken bir terslik yaşanmaması için Çavuşoğlu’na yalvarmaya gelmişti.”

Haberin Devamı

BLINKEN’DAN SÜRPRİZ TELEFON

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önceki gün Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bir telefon görüşmesi yaptı. Miçotakis sosyal medya hesabında, Blinken ile “NATO müttefikleri olarak, Rusya’ya karşı kendini savunması için Ukrayna’ya yardımı ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri konuştuk” dedi. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price ise “Blinken, önemli müttefik Yunanistan’ın gayretlerinin takdirle karşılandığını belirtti” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!