Efsaneyi aşırı stres mi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Efsaneyi aşırı stres mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 00:00

Pop müziğin son 30 yılına damgasını vuran ve bu türün gelmiş geçmiş en başarılı isimlerinden olan “Pop’un Kralı” lakaplı Amerikalı müzisyen Michael Jackson, 50 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

MICHAEL JACKSON VE UNUTULMAZ BILLIE JEAN ŞARKISININ KLİBİ

TRİLYONLUK PAZAR KURULDU

Yıldızın son anlarıyla ilgili bilgiler sınırlı. Jackson’ın, kullandığı ağrı kesiciler ve İngiltere turnesi öncesi yaşadığı aşırı stres nedeniyle kalp krizi geçirdiği belirtiliyor.

POP müziğin dev ismi Michael Jackson, Perşembe günü ABD’nin Los Angeles kentinde hayata gözlerini yumdu. Jackson’ın, sağlıklı olduğu bildirilmesine ve hatta önceki gün özel doktorunun yanından hiç ayrılmamasına rağmen neden kalp krizi geçirdiği tartışılıyor.
‘Ağrı kesici ilaç almıştı’
Jackson ailesinin avukatı Brian Oxman, son nefesini vermeden hemen önce ağrı kesici bir ilaç iğnesi yaptıran efsanevi müzisyen için, “Ölümü şaşırtıcı değil. Aşırı dozdan ölen Playboy güzeli Anna Nicole Smith’in kullandığı ilaçlar, Jackson’ın hayatında gördüğümüzün yanında hiç kalır” dedi.
‘Kendini bitirdi’
Jackson’ın eski sözcüsü Michael Levine ise, gelecek ay İngiltere’de vereceği 50 konserin ünlü şarkıcıyı aşırı strese soktuğunu öne sürdü. Levine, “Yıllarca inanılmaz zor ve sık sık kendini bitiren bir yol izledi. Bir insan bu kadar stresi kaldıramaz” dedi.
42 dakikalık mücadele
Nefes almayan Jackson’a, yol boyunca kalp masajı ve suni teneffüs yapıldı. UCLA Hastanesi’nde de 42 dakika boyunca hayata döndürülmeye çalışılan Jackson kurtarılamadı. Jackson’ın ABD’de yerel saatle öğleden sonra 12.21’de, “kalp işlevlerinin durması” sonucu öldüğü kayıtlara geçti.
Otopsi sonuçları gecikecek
Jackson’ın cesedi, öldüğü resmen ilan edildikten sonra, hastaneden, Los Angeles Adli Tıp Dairesi’ne taşındı. Los Angeles polisi, Holmby Hills semtinde bulunan evde rutin bir arama yaparlarken, Jackson’a da otopsi uygulandı. Bu arada Jackson’ın evi ve hastane, binlerce hayranının akınına uğradı.
Jackson’ın cenazesine dün otopsi yapıldı. Otopsi sonuçlarının açıklanması birkaç haftayı bulabilir. Sonuçlar, Jackson’ın vücudunda herhangi bir uyuşturucu, reçeteli ilaç ve alkol olup olmadığını belirleyecek. Böylece kalp krizinin nedeni ortaya çıkacak.
‘Tacizden beri bağımlı’
Konser maratonu için günde altı saat ve haftada dört gün çalışan Jackson’ın, ölmeden hemen önce, morfin benzeri güçlü bir ağrı kesici olan “Demerol” adlı ilacı enjeksiyon yoluyla aldığı ifade ediliyor. Hayattaki son gününde Jackson’ın özel doktorunun evde olduğunun açıklanması da dikkat çekici bulundu. Yıldızın, 1990’lardaki çocuk tacizi iddialarından beri ağrı kesici bağımlısı olduğu öne sürüldü.
‘Sürpriz olmadı’
Jackson’ın avukatı Oxman da, Jackson’ın, “aldığı ilaçlar nedeniyle yaşamını yitirmesinin beklenmedik bir şey olmadığını” belirterek, “Onları ‘bir gün bu yüzden Michael’ı ölü bulabilirsiniz’ diye uyarmama rağmen, çevresi, ilaçlara ulaşmasına izin verdi” diye konuştu.

Londra turnesi kâbusu olmuştu

Michael Jackson, ölümünden kısa bir süre önce hayranlarına Londra turnesiyle ilgili dert yanmıştı. Konser sayısının sürekli arttığından şikayet eden Jackson, “Yatağa giderken 10 gece sahneye çıkacağımı biliyorum. Uyandığımda, 50 konsere çıkacağımı öğreniyorum” demişti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!