Güncelleme Tarihi:
ÜSKÜDAR Üniversitesi Rektörü ve Dünya Beyin Haritalama ve Terapötik Cemiyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Nevzat Tarhan, gün boyu süren sempozyumun otizm, şizofreni, alzheimer gibi yaygın beyin hastalıklarının geniş uluslararası işbirliği halinde araştırılıp, yeni tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini hedeflediğini söyledi. Tarhan, “Sempozyumda özellikle yeni cerrahi çok ilgi çekici oldu. Özellikle depresyon tedavisinde cerrahi yöntemler daha çok konuşulmaya başlandı” dedi.
Bilişim ve nörobilimin el ele yürüdüğünü, bilişim ve bilgisayar destekli tedavilerin ön plana çıktığını belirten Tarhan, çeşitli hastalıkların tedavisi için nöro protezler diye tanımlanabilecek robotlar ve yazılımlar üretildiğini ve iyi sonuçlar alındığını dile getirdi. Tarhan, “Zihin ve düşünceleri okuyup, bilgisayara kaydetme yoluyla geliştirilen tedavi teknolojileri imkanı bir çok hastalıkla mücadele için çok heyecan ve umut verici bir gelişme” dedi.
ETKİLEYİCİ YAKLAŞIM
Dünya Beyin Haritalama ve Terapötik Cemiyeti Başkanı ABD’li nörobilimci Dr. Babak Katep, cemiyetin kısa tarihine rağmen çok olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Katep, “Burada meslektaşlarla elde edilen yeni bulguları ve aynı zaman yeni tedavi yöntemleri değerlendirip, bilgi akışını ve dolayısıyla hastalara ulaşmasını sağlıyoruz” diye konuştu.
Hamburg’daki Fraunhofer Enstitüsü Müdürü, Prof. Dr. Carsten Claussen, “N20 dünya çapında yıkıcı olan nöro-psikiyatrik bozukluklarla mücadelede cephe oluşturmak için gerçekten etkileyici bir yaklaşım” dedi.