Dünyanın en tehlikeli kadını

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en tehlikeli kadını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bild gazetesinin eldeki tek fotoğrafını yayınladığı Saddam’ın ‘mikrop bombacısı’ Asavi, Batı’nın korkulu rüyası.

Adı Rahav Taha Asavi. Doktor. Birleşmiş Milletler'in Kitle İmha Silahlarını Denetleme Komisyonu'na göre ‘dünyanın en tehlikeli kadını.’ Çünkü iddiaya göre Irak Lideri Saddam’ın korkunç biyolojik silahlarının tamamı onun elinden çıkıyor. Tek bir bombayla New York gibi dev bir kentin halkını ortadan kaldırabilecek bakterilerin üretildiği gizli laboratuvarlar ondan soruluyor.

Alman Bild gazetesine göre Saddam'ın özel koruması altında bulunan Dr.Taha Asavi'nin sadece bu silik soluk fotoğrafı biliniyor. Kendisini yakından gören, tanıyan yok.

Peki kim bu kadın? 1979-1984 yılları arasında İngiltere'deki East England Üniversitesi'nde tıp eğitimi gören Asavi, önceleri tarımla bağlantılı hastalıklar alanında uzmanlaşmış. Sonra da fizik öğrenimi görmüş. Bağdat'a döndükten sonra da, Saddam tarafından biyolojik silahların geliştirilmesinden sorumlu birimin başına getirilmiş.

Dr.Rahav Taha Asavi son derece zalim bir kadın olarak tanınıyor; savaşta esir düşen İranlı askerler üzerinde korkunç deneyler yaptığı belirtiliyor.

İran-Irak savaşından sonra terfi eden Asavi'nin, Scud füzeleriyle atılabilen ölümcül virüs ve bakterilerin üretildiği biyolojik silah fabrikasının başına getirildiği ve emrinde yüzlerce kişinin çalıştığı belirtiliyor.

Bağdat Yönetimi tarafından çalışmaları sürekli olarak engellenen BM Komisyonu'nun Başkanı Richard Butler dünya barışının bu kadın yüzünden büyük bir tehlikenin eşiğinde olduğunu söylüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!