Dünya’daki maden NASA’ya yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Dünya’daki maden NASA’ya yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 20:52

NASA, trilyonlarca dolar değerinde maden olduğu düşünülen asteroit ‘Bennu’ya gidecek uzay aracını dün fırlattı. Araç 2018’de Bennu’ya inecek.

Haberin Devamı

Amerİkan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), uzay madenciliğine adım atıyor.

NASA, bu amaçla, milyarlarca, hatta trilyonlarca dolar değerinde madenlere sahip olduğu düşünülen asteroit ‘Bennu’ya gidecek ‘OSIRIS-REx’ adlı uzay aracını, dün ‘Atlas V’ roketiyle Cape Canaveral Üssü’nden fırlattı.

Ağustos 2018’de asteroit göktaşı ‘Bennu’ya inecek uzay aracı, bir robot kolla, 3 saniyede 2 bin grama kadar yüzey malzemesi toplayacak ve potansiyel madencilik için bu maddeleri analiz edilmek üzere Dünya’ya getirecek.

3 YILLIK BİR GÖREV

‘Bennu’da yaklaşık 3 yıl kalacak ‘OSIRIS-REx’ uzay aracı, Mart 2021’de asteroitten ayrılıp Dünya’ya doğru yola çıkacak. Uzay aracı dünyaya yaklaştığında ‘Bennu’dan aldığı analiz edilecek maddeleri bir kapsülle atmosfere fırlatacak. Bu anda saatteki hızı yaklaşık 45 bin kilometre olacak kapsülün atmosferde yanmaması için hızının azaltılması 7 gün sürecek. Uzay aracının 24 Eylül 2023’te Dünya’ya inmesi planlandı. OSIRIS-REx uzay aracı kapsülünün, Güneş’in etrafında park edileceği ve gelecekteki uzay çalışmaları için hazır tutulacağı da bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!