Dünya gündeminden

Güncelleme Tarihi:

Dünya gündeminden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 16:09

Unutkanlığı servet getirdi. Seks yapmak için 237 neden. Printerler sigara içmek kadar zararlı. Heidi Klum'dan seksi pozlar.

Haberin Devamı

* Amerikan hükümetinin, 2004 ve 2005 yıllarında Irak silahlı kuvvetlerine dağıtılan 190 bin kadar silahın akıbetinin ne olduğunu bilmediği ortaya çıktı. Amerikan sayıştayının raporunda, "ordunun, Irak silahlı kuvvetlerine verilen 110 bin adet AK-47 (Kalaşnikof), 80 bin tabanca, 135 bin koruma ekipmanı ve 115 bin kaskın akıbetinin ne olduğunu söyleyebilme noktasında olmadığı" belirtildi.

* Condoleezza Rice'ı 85 kişilik bir orduyla koruyan güvenlik şefi Evenoff, sonbahardan itibaren NATO'nun Brüksel'deki merkezinin güvenliğinden sorumlu olacak. Rice ile son yurtdışı gezisine çıkan Evenoff, Rice'ın gideceği yerleri önceden incelediklerini, her adımını önceden planladıklarını belirterek, "ayak bastığı yerin yüksek ökçeye uygun olup olmadığını biliriz" dedi.

Haberin Devamı

* Reuters'te Pakistan analizi. Pervez Müşerref, babası Ankara'da diplomatken küçük bir oğlan çocuğu olarak laik Türk ordusunun şık ofislerini ilk kez gördüğünde, "Ben de asker olacağım" diye kararını vermişti. Ancak o Müşerref seçimler yaklaşırken artık iktidarda tek başına kalamayacağını anladığı için bir kadınla anlaşma yapmaya çalışıyor. Bu kadın Benazir Butto ve maalesef Müşerref'in o formayı çıkarmasını istiyor.

* Malezya'da kanlı kırbaç cezası görüntülerinin ortaya çıkması üzerine binlerce avukat bu ceza yöntemine karşı gösteri yaptı.

* Bill Clinton: "Hillary başkan seçilirse, Beyaz Saray'da ayak altında dolaşmayacağım. Ancak Hillary görev verirse dünyanın her yerine giderim. Eski bir başkanın insanların problemlerinin çözümüne yardımcı olması, ABD için hiç fena olmaz."

* Seks yapmak için 237 neden. Archives of Sexual Behavior adlı bilimsel yayın organına göre insanlar, tanrıya yakın olmak, baş ağrısını geçirmek ve enerji yakmak için bile seks yapıyor. Erkek ve kadınlar arasında yapılan araştırmada, neden seks yapıyorsunuz sorusuna 237 ayrı cevap çıktı.

* ABD'de yeni doğmuş bebeğini öldürmekle suçlanan Christy Freeman adlı kadının evinde üç fetüs daha bulundu.

* Afganistan televizyon bağımlısı oldu. Afganlar artık "Afgan Starı" izleyip, asla sahip olamayacakları şık mutfaklarda şeflerin hazırladığı mönülere bakıp, dizi filmlerde kavuşamayan aşıklar için gözyaşı döküyor.

Haberin Devamı

* New Yorklulara metroyu kullanmayı salık veren Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kendisinin de metroyu kullandığını söylüyor. Fakat NYT, evinden beş dakikalık yürüme mesafesinde olan metro durağına Bloomberg'in jipiyle gittiğini ortaya çıkardı.

* Fransa ile Yeni dünya arasındaki şarap kavgası Hollywood'da. 1976 yılında 11 kişilik jürinin katıldığı bir yarışmada, jüriye isim verilmeden California şaraplarıyla Fransız şarapları karşılaştırılmıştı. Sürpriz bir şekilde Napa Vadisi'nin şarapları daha çok beğenilirken Fransızlar, hile olduğunu savunmuştu. O günden sonra da Fransız şarapları, Amerikalı rakipleri karşısında mevzi kaybetmeye başlamıştı. Şimdi iki ayrı filmde aynı konu işleniyor. O etkinliği düzenleyen İngiliz şarap uzmanı ise kendisini karaladığını öne süren diğer filmi dava ediyor.

Haberin Devamı

* Ünlü medya patronu Rupert Murdoch'un, ABD'nin etkin gazetelerinden Wall Street Journal'ı bünyesinde bulunduran Dow Jones yayıncılık grubuyla 5.6 milyar dolar karşılığında anlaşmaya vardığı bildirildi.

* İzinsiz telekulak Bush'un emri. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Mike McConnell, izinsiz dinleme emrinin 2005 aralık ayında bizzat Bush tarafından verildiğini söyledi. Böylece ABD Yönetimi ilk kez durumu kabul etti ve hatta başka "gizli aktivitelerin" de bu tek talimat içinde yer aldığını bildirdi.

* İngiltere'de bir televizyon skandalı daha. Geçen hafta bir Alzheimer hastasının "ölüm anını" yayınlayacağını açıklayarak tepki geçen ITV, görüntülerin aslında hastanın ölümünden üç gün önce kaydedildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

* İngiltere'den bir çocuk cinayeti daha: Bir tenis sahasında 10 yaşındaki oğluyla kriket oynayan Ernest Norton (67), ortadan hiçbir sebep yokken bir grup çocuğun saldırısına uğradı. 10-13 yaşındaki beş çocuk adamı taşladı, kanlar içinde yere yığılan adam kalp krizi geçirip öldü.

* Yanlışlıkla aynı numaralara oynadı, iki kez kazandı. İngiliz çift her hafta aynı numaralara oynuyordu. Sonunda piyango bu numaralara isabet etti. 2.3 milyon sterlinlik ödül, dört bilen arasında paylaştırılacak, çifte 480 bin sterlin düşecekti. Fakat koca Derek Ladner, hem kendisinin hem karısının o hafta aynı numaralara oynadığını farkedince payları iki bilete çıktı ve 950 bin sterlin (2.5 milyon YTL) oldu.

Haberin Devamı

* Bilgisayar yazıcıları sigaradan farksız. Avustralyalı bilimadamları, lazer yazıcıların yaydıkları toz nedeniyle sağlığa sigara içmek kadar zararlı olduğunu bildirdiler. Özellikle bu yazıcıların sürekli kullanıldığı ofis ortamı tehlikeli.

* ABD'de 39 yaşında bir kadın, 11 yaşındaki torunuyla birlikte sokaklarda eroin satarken yakalandı.

* Popo çimdikçisi canlı yayında sunucuya musallat oldu. İngiliz Channel 4 televizyonu sunucusu Sue Turton, Oxford'daki sel haberini olay yerinden yaptığı canlı yayında izleyicilere aktarırken, arkasından yaklaşan bir kişi sunucunun poposunu çimdikleyip kaçtı. Sunucu hiçbir şey olmamış gibi devam etti, teknisyenler ise adamı yakalayamadı. Daha sonra Daily Mail'in bulduğu çimdikçi, "Sadece şakaydı" dedi.

* İngiltere'de bir anaokulunda 3 yaşında Kian Williams, "Ben Batman'im" diyerek merdivenlerden atlarken öldü. Anaokulunun müdürü James Porter, çocukların sağlık ve güvenliğini ihmal etmekten suçlu bulundu.

* NASA, en detaylı Dünya fotoğrafını yayınladı. Uydu fotoğraflarını uzun bir çalışmanın sonunda birleştiren NASA, her kilometrekareyi ayrıntılı biçimde gösteren fotoğraf, bilimadamlarının çok işine yarayacak.

* Suudi Arabistan'da duvar yazılı isyan. Cidde'de gençler, sprey boyalarla her yere duvar yazıları yazıyor, polise hakaret ediyor ve seslerinin duyulmamasından yakınıyor. Reuters'in özel haberine göre, iki yıl önce başlayan hareket bugün iyice yayıldı. Gençler ise, "bu ayaklanma değil, kendimizi ifade etme hakkı" diyor.

* Çin'in doğu kesimindeki Jiangsu eyaletine bağlı Şinyi şehrindeki hayvanat bahçesinde bir dişi kaplan bakıcısını öldürdü. Zhang soyadlı 60 yaşlarındaki bakıcının arkadaşları, Zhang'ın temizlik sırasında erkek kaplanı iç kafese aldığını, ancak dişi kaplanı dış kafeste unuttuğunu belirttiler.

* Hudson Enstitüsü tarafından yayınlanan son raporda, "ABD, Türkiye'yi kaybediyor mu?" denildi. Raporda Amerika'nın Türkiye ile ittifakının ayrıntılı bir dökümü ve politika önerileri bulunuyor.

* Suudi Arabistan, ABD Başkanı George Bush'un önerdiği Ortadoğu Barış Konferansı'nda İsrail ile birlikte ilk kez aynı masaya oturmayı kabul etti. Ancak Suudi Dışişleri Bakanı Suud el Faysal, ancak "somut" barış konularının masaya getirilmesi koşuluyla konferansa katılacaklarını söyledi.

* Printerler sigara içmek kadar zararlı. Avustralyalı bilim adamları, birçok lazer printerin havaya toner partikülleri saçtığını ve bu partiküllerin hava ile birlikte ciğerlere çekildiğinde sigaranın içindeki maddeler kadar zarar verdiğini bildirdi.

* Çin'in en kıllı adamı Yu Zhenhuan, 2008 olimpiyat oyunları için Pekin'e meşaleyi taşımak istiyor.

* Şanghay polisi, Çin'in en yüksek binası Jin Mao kulesine tırmanan bir kişiyi daha tutukladı. Mayıs ayında Fransız Alain Robert aynı suçtan dolayı 15 gün hapis cezası almıştı. Bu defa Çinli olan tırmanışçı kamu düzenini bozmaktan bir hafta gözaltında kalacak.

* Afganistan kadın futbol takımı bir uluslarası müsabaka için ilk kez yurt dışına gidiyor. 20 kişilk kadro ve iki kadın antrenör Pakistan kadın futbol takımıyla dostluk maçı yapmak için bu ay İslamabad'a gidecek.

* Asya'yı kaplayan kirli hava bulutunun Himalayalar'daki bulutların daha hızlı erimesine yol açtığı belirlendi.

* Nicole Richie, bir tv programında erkek arkadaşından dört aylık hamile olduğunu açıkladı.

* Keith Richards, otobiyografi yazma konusunda New York'taki bir yayıneviyle 7 milyon dolara anlaştı. Kitabın 2010 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

* Çin'den şimdi de sahte Harry Potter kitapları. Rowling'in yazdığı Harry Potter serisinin korsanlarının yanı sıra Çinlilerin yazdığı sahte Harry Potter kitapları da büyük ilgi görüyor. "Harry Potter ve üvey kardeşi", "Harry Potter, ejderhaya karşı" gibi 10'a yakın sahte Harry Potter bulunuyor.

* ABD'de inşaatı süren üst geçit çöktü, 2 kişi yaralandı. Aracına sıkışan kamyon sürücüsü saatlerce kurtarılmaya çalışıldı.

* İtalya'da giderek daha fazla kadın 40 yaşından sonra doğum yapıyor. Sadece 2005 yılında 40 yaşın üzerindeki anneler 26 bin bebek dünyaya getirdi. İtalya yaşlı annelerin en çok olduğu ülkelerin başında geliyor.

* İngiltere'de hazırlanan yeni tasarı, tüp bebek yöntemiyle doğmuş bebeklerin nüfusuna orijinleri kaydedilecek. Buna göre bankadan alınmış yumurta ya da spermle döllendirilmiş bebeklerin nüfusuna bu unsur kaydedilecek.

* Heidi Klum, Alman Arena dergisine seksi pozlar verdi.

* Japon bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada, günde üç ya da daha fazla kahve içmenin, kadınlarda kalın bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltabileceği ortaya kondu.

* Dünyadaki en yüksek enflasyona sahip Zimbabwe, 200,000 Zimbabwe dolarlık banknot çıkardı.


Giessen'de Kürt derneğine özel timin gerçekleştirdiği baskının nedeni, 1994'de Hannover'de öldürülen Alman polis. Kürt Derneği üyeleri "Polisi biz öldürmedik. PKK yandaşı olduğumuz doğru Ancak PKK silahını sadece Türkiye'de kullanır, Almanya'da kullanmaz" dediler.

* Almanya'da yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın, tatilde olan Başbakan Angela Merkel'in bunu hak ettiğini düşündüğünü ortaya koydu.

* Taliban'ın elinden tuttuğu 23 Güney Koreli rehinenin gözü yaşlı yakınları başkent Seul'daki ABD elçiliğine gelerek süper güçten destek istiyorlar.

Tanker dehşeti. ABD'nin Iowa eyaletinin en işlek yerinde bir tankerin patlaması büyük korku yaratttı. 2 bin kişi patlama nedeniyle yerlerinden oldu.

* ABD'de Sametta Heyward isimli annenin işe giderken kızgın güneşin altında duran arabada bırakarak ölümlerine sebebiyet verdiği iki bebeğinin cesetleri kanalizasyon çukurunda bir çöp torbası içinde bulundu. "Bebeklerim bebeklerim" diye ağlayan anne göz altına alındı.

* Ünlü pop şarkıcısı Britney Spears'ten boşandığı açıklanan dansçı Kevin Federline, medyadan uzak bir yaşam geçirmeleri için iki çocuğunun velayetini istediği belirtiliyor.

Britney Spears'ın kendisini çekmek isteyen paparazzilere şişe fırlatarak "sizi öldürürüm" tehdidinde bulunduğu söyleniyor.

* İngiltere’de ‘Jaws’ paniği. İngiltere'nin South Devon sahilinin açıklarındaki denizde yüzen üç kişi suyun içinden çıkan köpek balığıyla korku dolu anlar yaşadı.

* İngiltere'de sularla kaplanmış Oxford caddesinde olay yerinden haberini sunan spiker kadın, birdenbire yaklaşan bir adamın taciziyle şaşkına dönse de haberine hiçbir şey olmamış gibi devam etti.

* İngiliz bilim adamları, zebra balığının gözünde bulunan bir genin körlüğü tedavi etmede işe yaradığını ortaya çıkardı.

* İngiltere Başbakanı Gordon Brown, ilk çocuklarının ölümünün acısını hala yaşadıklarını belirtirken en önemli şey iyi bir baba olmaktır dedi.

* Unutkanlığı sayesinde servet kazandı. İngiltere'de loto oynadığını unutarak tekrar aynı numaralarla oynayan Derek Ladner isimli şanslı adam, çifte ikramiye kazandı. Lotonun tekine 479 bin sterlin çıktığını duyunca çok şaşıran adam unuttuğu diğer bileti hatırlayınca 479 bin sterlini de kazanmış oldu. Böylece adam 5 kişi arasında paylaşılan 2.4 milyon sterlinlik paranın yaklaşık 1 milyonu kazandı.

* Dünyaca ünlü şarkıcı Gwen Stefani'nin Malezya'daki konseri ülkedeki radikal Müslüman öğrencilerin seksi yıldızın kliplerini, resimlerini mustehcen bulması ve artan tepkiler nedeniyle iptal edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!