Dünya benimle çok daha güvenli olacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya benimle çok daha güvenli olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2004 01:50

Son dört yılda iki ayrı savaşı başlatan ABD Başkanı George W. Bush, 2 Kasım’da yeniden seçilirse, dünyanın ‘daha güvenli’ olacağını savundu.

Bush, ikiz kızları Barbara ve Jenna ile gittiği Iowa’da yaptığı konuşmada, ‘Dört yıl daha görev yaptıktan sonra, insanların geriye bakıp, dünyanın daha güvenli bir yer olduğunu söylemesini istiyorum. Dört yıl daha ve hem Amerika hem de dünya barış içinde olacak’ dedi. Başkan Bush’un seçilmesi halinde, ABD’nin İran ile çatışmaya girebileceği bugünlerde sık sık gündeme geliyor.

ABD Başkanı, bu hafta sonunda Boston’da başlayacak olan Demokrat Parti kurultayı boyunca ‘sessiz’ kalacak. Bush, dört gün Teksas’taki çiftliğine çekilecek. Demokrat Parti, kurultayda, ‘John Kerry-John Edwards’ ikilisini, resmen Beyaz Saray ekibi olarak onaylayacak. Cumhuriyetçi Parti kurultayı ise gelecek ay sonunda New York’ta yapılacak. ABD’de seçimlerin en kritik dönemi Eylül-Ekim ayları.

JENNA BASINA DİL ÇIKARDI

Bush’un bu yıl üniversiteyi bitiren kızı Jenna, St. Louis’teki Lambert Havalimanı’nda, babasının limuzinin içinden basın mensuplarına dil çıkardı. Bush, iki kızı ile seçim kampanyasına çıkmasının, günlerini kısaltarak daha neşeli bir hale getirdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!