Downing Street’te e-posta skandalı

Güncelleme Tarihi:

Downing Street’te e-posta skandalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2009 16:51

10 Downing Street’teki e-posta skandalının Başbakan Gorden Brown’un en kıdemli yardımcısı Damian McBride’ı karalamak için ortaya koyulduğu iddia ediliyor.

Gorden Brown’un en yakın basın danışmanlarından Damian McBride, mühafazakar parti lideri David Cameron ve grubu hakkında gönderdiği müstehcen e-postalardan dolayı istifa ettirildi.

Eski İçişleri Bakanı Charles Clarke, Damian McBride’in David Cameron’a karşı planladığı karalama kampanyasında liberal partiye büyük zarar verdiğini belirtti.

Dün gece Başbakanlık'tan yayınlanan basın bildirisinde Damian McBride’in istifa ettiği bildirilmişti. Kaynaklara göre bu Başbakan Brown’un fikriydi ve Brown’un ‘Başbakanlık'ta bu tarz e-postaları yazacak ya da yayınlayacak politikacılar için yer yok’ dediği de kaynaklar tarafından bildirildi.

Damian McBride yaptığı ’çocoksu ve manasız’ yorumlardan dolayı özür diledi ve bu olayla Başbakanlıkta çalışan başka hiç kimsenin ilgisi olmadığının altını ısrarla çizdi.

E-postalar Damian McBride tarafından eski Başbakanlık doktoru Derek Draper’a gönderildi. E-postalar David Cameron ve George Osborne hakkında yapılan müstehcen espiriler ve özel haytları ile ilgili yapılan yorumları içeriyor.

E-postalar Guido Fawkes adlı internet sitesinin sahibi tarafından ele geçirildi ve birçok gazeteye dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!