Dondurarak öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Dondurarak öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2022 07:00

Kuzey Amerika ‘hayatta bir kez görülebilecek’ kar fırtınası ile mücadele ediyor. Can kaybı 50’ye dayandı. Ölenlerden bazıları araç ya da evlerinde donarak can verdi.

Haberin Devamı

ABD ve Kanada’yı etkisi altına alan kutup soğukları ve Elliot Kar Fırtınası nedeniyle en az 48 kişi öldü. ABD’de fırtınadan en çok etkilenen yer New York eyaletindeki Buffalo şehri oldu. Kanada’da ise buzlu yolda otobüs devrilmesi sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi.

EVLERDE MAHSUR

Yoğun kar yağışının olduğu bazı bölgelerde acil durum ilan edilerek, sürüş yasağı getirildi. Bazı eyaletlerde elektrik şebekesi operatörleri ise kapasite sorunu nedeniyle kullanıcılardan tasarruflu olmaları için çağrıda bulundu. Ülkede milyonlarca kişi kar fırtınası nedeniyle elektrikten yoksun kalarak evlerine hapsoldu. Kanada’daki Büyük Göller’den Meksika sınırındaki Rio Grande’ye kadar kapsamı genişleyen “ölümcül kar fırtınası”, ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ını olumsuz etkiledi. Özellikle Ohio, New York, Kentucky, Tenessee ve Kansas eyaletlerinde hayat neredeyse tamamen felç oldu.

Haberin Devamı

‘HENÜZ BİTMEDİ’

Bazı yerlerde insanların arabalarında ya da evlerinde donarak öldüğü iddia edilirken, Buffalo kentinin Erie County bölgesinde birkaç kişi araçlarında donmuş halde bulundu. “Yüzyılın kar fırtınasını” yaşadıklarını söyleyen eyalet valisi Kathy Hochul, “fırtınanın geçtiğini söylemek için çok erken” olduğunu belirtti.

UÇUŞLAR İPTAL OLDU

Uçuş takip sitesi FlightAware, dün ABD’de 1700’den fazla uçuşun iptal edildiğini, birkaç günlük süreçte ise 15 binden fazla uçuşun yapılamadığını bildirdi. Ulusal Hava Servisi de pazar sabahı itibarıyla Buffalo Niagara Havalimanı’nda kar kalınlığının 109 santimetreye ulaştığını aktardı.

Dondurarak öldürdü

BİLGİ NOTU: ABD’de, 21 Aralık’ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, “hayatta bir kez görülebilecek” şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!