Domino korkusu

Güncelleme Tarihi:

Domino korkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 21:52

Brexit kararının, Hollanda, Fransa, Danimarka, Macaristan gibi ülkelerde Brexit tarzı AB’den çıkış referandumu talebine yol açıp, Avrupa’da bir çözülmeye neden olmasından endişe duyuluyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle dün AB liderlerinden gelen açıklamalarda topluluğun kendisini gözden geçirmesi gerektiğine dair vurgular dikkat çekti.

 

- AP Başkanı Martin Schulz: “40 yıldır Birleşik Krallık’ın AB ile ilişkisi muğlaktı. Şimdi açıklığa kavuştu. Seçmenlerin iradesine saygı duyulmalı. Şimdi ihtiyacımız olan hızlı ve net çıkış müzakereleri”.

 

- ABD Başkanı Barack Obama: “Birleşik Krallık halkı konuştu ve kararlarına saygı duyuyoruz. Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği; ABD’nin vazgeçilmez ortakları olarak kalacaklar.”

 

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: “Referandum sonucu Britanya’nın göçle ilgili mutsuzluğunu ve güvenlikle ilgili endişelerini gösterdi. İngiltere’nin AB’den çıkmasının AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını etkileyeceğini beklemiyorum.”

 

Haberin Devamı

- İspanya Başbakanı Rajoy: “İngiltere’nin ayrılma kararını üzüntüyle öğrendim. Bu, tüm üye devletleri yeni düşünmeye sevk etmeli. Sonunda ekonomik krizden çıkarken, AB’nin dikkatini halkın ihtiyaçlarına kaydırmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!