Direksiyonda ‘cep’ yasağı genişliyor

Güncelleme Tarihi:

Direksiyonda ‘cep’ yasağı genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 14:15

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, direksiyon başında cep telefonu yasağında değişiklik planlıyor.

Haberin Devamı

Bakan Dobrint, sadece cep telefonunu kullanmayı değil, diğer elektronik aletlerin kullanımını da yasaklamak istiyor. Ulaştırma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bakanın bu konuda tavrı çok net. iPad gibi tablet, bilgisayar modelleri de cep telefonu yasağına dahil” denildi.

Bakanlık, bu konuda eyaletlerin talepleri doğrultusunda yeni bir düzenleme hazırlıyor. Eyalet ulaştırma bakanları direksiyon başında cep telefonu yasağının genel ifade edilmesini talep etmişti. Bununla, iletişim tekniği ve ağında yeni gelişmelerin yasağa dahil edilmesi amaçlanıyor.

60 EURO CEZASI VAR

Alman trafik yasasının 23. maddesine göre direksiyon başında cep telefonu ya da araç telefonuyla görüşmek yasak. Bu yasaya aykırı hareket etmenin cezası 60 Euro. 2015’te Almanya’da 2.5 milyon trafik kazası oldu ve 3 bin 459 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki yıla oranla trafik kazasında ölenlerin sayısı yüzde 2.4 oranında arttı. Uzmanlara göre ölümlü kazalara en fazla cep telefonuyla konuşmak neden oluyor. Hatta direksiyon başında mesaj yazanlar, iPad’te maillerine bakanlar bile var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!