Dilek Kolat: Hoşgeldiniz Sınıfları başarılı olacaktır

Güncelleme Tarihi:

Dilek Kolat: Hoşgeldiniz Sınıfları başarılı olacaktır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 13:56

Berlin Belediye Başkanı, Çalışma ve Uyum Senatörü Dilek Kolat, hazırladığı 'Uyum ve Güvenlik Master Planı'nı tanıttı. Türk Alman Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Kolat, uyum ve mültecilere yönelik çalışmalar yapan uzmanlara yeni hazırlanan Uyum ve Güvenlik Master Planı ile ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

DİLEK Kolat, mültecilere ve göçmenlere yönelik sekiz ayrı aşamadan oluşan master planını anlatırken, bunun Almanya'da bir ilk olduğunu da söyledi. Kolat'ın mimarı olduğu master planı, ülkeye gelen mülteci ve göçmenlerin önce kayıt altına alınmasını, ardından sırayla sağlık ve bakımını, yaşam alanı sunulmasını, eğitim olanakları, iş piyasasına kazanımını, güvenlik, açık toplum ve toplumsal katılımını öngörüyor. Kolat, Almanya'ya geçen yıl 1 milyon 91 bin mültecinin geldiğini bunun da eyaletlere dağılımı sonucu Berlin'in 55 bin mülteciyi aldığını hatırlattı. Almanya'ya gelen mültecilerinin yüzde 25'inin kadın olduğunu belirten Kolat, kayıt altına alınan 18 yaş altındaki çocukların oranının ise yüzde 30 olduğunu hatırlattı. Kolat, “Ülkeye gelen mülteci ve göçmenlerin başarılı şekilde yerleşmeleri ancak devlet ve sivil toplum kuruluşları da dahil toplumun tüm kesimlerinin uyumlu şekilde çalışmasıyla mümkün. Bu alanda herkese sorumluluk düşüyor” dedi. 

Haberin Devamı

HİÇBİR ŞEYİN GARANTİSİ YOK
DİLEK Kolat, bir soru üzerine okullarda açılan ve öğrencilere almanca öğretmeyi hedefleyen 'Hoşgeldiniz Sınıfları' için “Hiçbir şeyin garantisi yok. Ancak ben bunun başarılı olacağına inanıyorum” dedi. Kolat, Berlin'de iş piyasasının son dönemlerde iyi işlediğini ve bunun da mültecilerin sorunlarının çözümünde büyük bir avantaj olduğunun da altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!