Devlet başkanı geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Devlet başkanı geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2021 07:00

Somali’de seçimleri yenilemeyip görev süresini iki yıl uzatarak kriz tetikleyen Somali Devlet Başkanı Fermacu, erken seçimi görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ülkeyi zamanında seçime götürmeyerek görev süresini 2 yıl uzatan kanunu onaylayan Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullah Fermacu, geçen hafta sonu başlayan çatışmaların ardından geri adım attı. Fermacu erken seçim çağrısında bulundu, ayrıca muhalefetle müzakerelerin yeniden başlayacağını söyledi.

‘BU YIL SEÇİM ZOR’

Gelişmeleri Hürriyet’e değerlendiren Somali Gazeteciler Sendikası (SJS) Genel Sekreteri Abdalle Ahmed Mumin, Fermacu’nun erken seçim çağrısına rağmen bir tarih ilan etmediğini, bu yıl içinde sandık başına gidilmesinin beklenmemesi gerektiğini söyledi. Mumin, “Zaman kazanmaya çalışıyor gibi gözüküyor. Seçim komitesi birkaç ay önce dağıtıldı ve tekrar toplanması zaman alacaktır” dedi. Mumin, yine de bu çağrının sokakların sakinleşmesine katkısı olacağını belirtti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi dün yaptığı açıklamada, 25 Nisan’da çatışmaların başlamasının ardından en az 60 bin kişinin Mogadişu’dan göç ettiğini bildirdi. Öte yandan Mogadişu’da dün terör örgütü El Şebab’ın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda en az yedi kişi öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!