Devlet Başkan Yardımcısını taşıyan uçaktan haber alınamıyordu... Bir gün sonra acı haber geldi!

Güncelleme Tarihi:

Devlet Başkan Yardımcısını taşıyan uçaktan haber alınamıyordu... Bir gün sonra acı haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2024 10:18

Güneydoğu Afrika ülkesi Malavi'de, Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Klaus Chilima'yı ve yanındakileri taşıyan uçak bir anda radardan kaybolmuştu. Gelen son dakika haberine göre uçağın enkazı sık ormanların arasında bulundu.

Haberin Devamı

Malavi'nin başkan yardımcısı ve eski First Lady'sini taşıyan uçağın enkazı, askeri uçağın kötü hava koşullarında kaybolmasından bir gün sonra uzak bir ormanda bulundu.

Başkan Yardımcısı 51 yaşındaki Saulos Chilima, Malavi'nin eski First Lady'si Shanil Dzimbiri ve diğer sekiz kişiyi taşıyan askeri uçak pazartesi günü aniden radardan kaybolmuştu

Uçak kötü hava koşulları nedeniyle kuzeydeki Mzuzu kentine inememiş ve başkent Lilongwe'ye geri dönmesi söylenmiş ancak bir daha haber alınamamıştı.

Devlet Başkan Yardımcısını taşıyan uçaktan haber alınamıyordu... Bir gün sonra acı haber geldi

Amerika Birleşik Devletleri ve komşu Afrika ülkeleri arama çalışmalarına yardımcı olmak üzere arama uçakları gönderirken, operasyonlar bu sabah Mzuzu'nun güneyindeki bir ormana odaklandı.

Haberin Devamı

Malavi ordusunun arama kurtarma personelleri Dornier 228-202K tipi uçağın tescil numarasını taşıyan enkazını ormanın içinde sisli bir yamaçta buldu. Uçakta bulunanların tamamının öldüğü düşünülüyor.

Malavi Devlet Başkanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Chilima'yı taşıyan askeri uçağın kaybolduğu açıklanmıştı. Malavi ordusu tarafından bugün yapılan açıklamada ise, Chilima'yı taşıyan uçağın ormanlık alanda kaza yapmış olabileceği duyurulmuştu.

Üst düzey askeri yetkili Paul Valentino Phiri tarafından yapılan açıklamada, uçağın henüz bulunamadığı kaydedilirken yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin yetersiz olması sonucu arama kurtarma çalışmalarının askıya alındığı bildirmişti.

Devlet Başkan Yardımcısını taşıyan uçaktan haber alınamıyordu... Bir gün sonra acı haber geldi

“GERİ DÖNÜN” TALİMATI

Uçakta, 51 yaşındaki Chilima ile beraber 9 kişinin daha bulunduğu, uçağın dün yerel saatle 09.17’de başkent Lilongwe'den havalandığı açıklanmıştı. Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera dün gerçekleştirdiği açıklamasında, uçağın 10.02 sıralarında Mzuzu Havalimanına inmesi planlandığını ancak görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle iniş yapamadığını ve başkente geri dönmesi talimatı verildiğini söylemişti.

Haberin Devamı

SEÇİMLERİN FAVORİ İSMİ CHİLİMA

Chilima, gelecek yıl yapılacak seçimlerde favori olarak görülüyordu.

Chilima, 2022 yılında bir işadamının dahil olduğu rüşvet skandalı nedeniyle tutuklanmış ve yolsuzlukla suçlanmıştı. Yetkileri elinden alınan Chilima hakkındaki suçlama, geçtiğimiz ay mahkeme tarafından düşürülmüştü.

 

BAKMADAN GEÇME!