Depremi yaşayan Türk yapımcı: "Bu gece ofisteyiz"

Güncelleme Tarihi:

Depremi yaşayan Türk yapımcı: Bu gece ofisteyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 12:09

Japonya’yı vuran 8.9'luk depremi yaşayan Türk vatandaşlarından Engin Yenidünya, yaşadıklarını hurriyet.com.tr’ye anlattı.

Haberin Devamı

JAPONYA'DA HAYAT FELÇ- FOTO GALERİ

   

Tokyo'da yaşayan Yenidünya, Japonya saatiyle öğle saatlerinde masasında otururken depremi hissettiğini söyledi.     

Yüksel Göçmez
hurriyet.com.tr

 

Yenidünya, "Geçtiğimiz günlerde de 7.3 şiddetinde bir depremle sarsılmıştık. Ancak bugünkü gibi bir sarsıntıya daha önce hiç tanık olmamıştım. Ofiste bütün çalışanlar ayağa kalktı. Büyük bir şok yaşandı" diye konuştu.

           

Deprem sonrasında elektriklerin kesildiğini belirten Yenidünya, cep telefonlarının da çalışmadığını belirtti. Yenidünya ile ofis telefonu üzerinden konuştuk. 

            

Haberin Devamı

BU GECE OFİSLERDEYİZ            

   

Çalıştığı şirkette elektriklerin kesilmesiyle asansörlerin devre dışı kaldığını belirten Yenidünya, “Ben 17’nci katta çalışıyorum. Asansörler bozuk. Yürüyerek aşağı inmek zorunda kalacağım. Ancak asıl sorun, Tokyo’da metro ve trenlerin çalışmaz hale gelmiş olması. Şirketten düzenli olarak yol durumuyla ilgili anonslar yapılıyor. Şu anda sizinle konuşurken de bir tanesi yapıldı. Burada çalışanlar genelde ofislerine uzak mesafelerde oturuyor. Ulaşımın sekteye uğramasıyla bütün ofis bu gece burada kalmayı planlıyor” dedi.

 

TOKYO'DA ULAŞIM DURDU

Yenidünya ek olarak, "Ben o kadar uzak bir mesafede oturmuyorum. Ama burada yaşayan arkadaşlarımla konuştum. Dışarıda taksi bulmanın imkansız olduğunu söyledi. Eve nasıl gideceğimi ya da evi ne halde bulacağımı bilmiyorum. Dışardan bakıldığında büyük hasar yaşayan binalar görünmüyor. Ancak evlerin içlerinde hasar büyük olabilir. Depremin merkezi Tokyo değil ancak burada büyük yangınların çıktığı söyleniyor. Ofis penceresinden birisini ben de gördüm" diye konuştu.

 

Yenidünya ayrıca, "Ofisimin karşısımdaki binaların yere kadar eğilip, geri çıktıklarına şahit oldum. Hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım. Binalar resmen gidip geldiler" ifadesini kullandı.

   

Haberin Devamı

MARKETLERE SALDIRIYORLAR

Japonya'da bankacılık yapan, aynı zamanda film yapımcısı da olan Yenidünya, "Arkadaşlarımdan, Japonya'da küçük marketlerde satılan hazır ögle yemeklerinin tüketildiğini öğrendim. Telefonlardan ulaşmak imkansız. O yüzden olup biteni Twitter üzerinden takip ediyorum. Herkes, marketlere gidip, hazır ögle yemeklerine saldırıyormuş" diye konuştu.   

 

BAZI HATLAR AÇILDI

Twitter hesabından, Tokyo'da yaşananları anlatmayı devam eden Yenidünya, evleri uzakta olan arkadaşlarının evinde kalmak istediklerini yazdı. Yine Twitter hesabı üzerinden, acil durum uyarısıyla birlikte çalıştığı şirketin dağıttığı hazır yiyeceklerin fotoğrafını paylaştı.

 

Haberin Devamı

Yenidünya, geçtiği son resimlerle, asansörlerin çalışmaya başladığını ve bazı tren hatlarının açık olduğunu da belirtti.

Depremi yaşayan Türk yapımcı: Bu gece ofisteyiz

 

ÖDÜLLÜ 'GİŞE MEMURU' FİLMİNİN YAPIMCISI

 

Tokyo'da yaşayan Engin Yenidünya, bu yıl 47. Antalya Altın Portakal Festivali'nden 3 ödülle ayrılan 'Gişe Memuru' adlı filminin yapımcısı.  En İyi İlk Film, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında ödül alan film, 30. İstanbul Film Festivali'nde de gösterilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!