Deprem vurdu, çığ kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Deprem vurdu, çığ kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 23:46

İtalya’nın orta kesimindeki Pescara kentinin Abruzzo bölgesinde Gran Sasso Ulusal Parkı’ndaki bir otele önceki gün çığ düştü, kayıp 30 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Çığ felaketini, bölgede çarşamba günü yaşanan depremlerin tetiklemiş olabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

İTALYA’nın Abruzzo bölgesindeki Gran Sasso Dağı’nda bulunan Rigopiano isimli spa otelin üstüne çığ düşmesinin ardından binanın çatısı büyük ölçüde çöktü. Kurtarma ekipleri, kar fırtınası nedeniyle yollar kapanınca dün sabah saat 04.00 sularında otele ulaşmayı başarabildiler. Yoğun kar nedeniyle ambulanslar ise otele ancak 9 kilometre yaklaşabildi. Yetkililer, iki metre karla kaplı otelden kimsenin kurtarma ekiplerinin çağrısına yanıt vermediğini, ikisi çocuk en az 30 kişinin ölmüş olabileceğinden endişe duyulduğunu belirtti. Açık alanda bulunan ve donma tehlikesi geçiren iki kişi hemen hastaneye kaldırıldı.

Deprem vurdu, çığ kaybetti

Haberin Devamı

 Çığ felaketini, bölgeyi en büyüğü 5.7 şiddetinde sarsan dört depremin tetiklemiş olabileceği söyleniyor. Ancak henüz bu yönde resmi bir açıklama yapılmadı. Aynı bölgede 24 Ağustos’ta meydana gelen depremde 298 kişi hayatını kaybetmişti.

‘YARDIM EDİN, SOĞUKTAN DONUYORUZ’

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio ölü ya da yaralı sayısına ilişkin net sayı vermezken, “Otelde konaklayan 20 ve çalışan 10 olmak üzere 30 kişi olduğunu biliyoruz. Ekiplerimiz, güç koşullara rağmen çalışmalarını yürütüyor. Medyadan, hem ekiplerimize hem de oteldekilerin ailelerine saygılı olmasını bekliyoruz” dedi. La Repubblica gazetesinin haberine göre otelde mahsur kalan bir çift, cep telefonlarından “Yardım edin, soğuktan donuyoruz” mesajı attı.            

Deprem vurdu, çığ kaybetti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!